TOP 5: Nämä vaatekappaleet vanhentavat sinua

Aikuisen naisen kannattaa kiinnittää eri lainalaisuuksiin huomiota vaatteita valitessaan. Jotkin asuvalinnat suorastaan huutavat: "Olen jo muinaismummo!" – joten vältä näitä.

Monesti iän myötä omassa pukeutumisessa alkaa panostaa enemmän mukavuuteen kuin näyttävyyteen. Kuitenkin  tiettyjä vaatekappaleita kannattaa suosiolla välttää, jos haluat näyttää ikäiseltäsi – etkä huomattavasti vanhemmalta.

Haluatko näyttää nuorekkaalta? Vältä näitä!

1. Tweedkangas

Jossain kankaissa on heti nuorekas tuntu, kuten esimerkiksi denimissä – eli farkkukankaassa.

Karstavillaista tweedkangasta käytetään perinteisesti erityisesti pukujen ja päällystakkien valmistamiseen, mutta se kuitenkin saattaa herättää assosiaation hieman tätimäisestä lookista.

Jos haluat valita itsellesi nuorekkaamman puvuntakin, valitse mieluummin kuosiksi liituraitaa tai kukonaskelta.

2. Terveyskengät

Mukavat terveyskengät sopivat loistavasti esimerkiksi työpaikalle, mutta mieti toistamiseen, otatko ne mukaan illanviettoihin, kauppareissuille tai muihin menoihin – etenkin, jos muutoin asusi on tyylikäs.

Pehmeitä ja myötäileviä comfort-kenkiä löytyy nykyään myös tyylikkäämpiä versioita, joissa voi olla esimerkiksi kiilakorko.

3. Villatakit

Perinteinen villatakki on monille tuttu ja turvallinen vaatekappale eritoten talvisäillä osana kerrospukeutumista.

Ikävä kyllä villatakki ei kuitenkaan sovi mitä parhaiten esimerkiksi kookkaammalle naiselle, koska siinä ei ole kunnon leikkausta tai rakennetta: muutoinkin isokokoinen villatakki voi vain korostaa kokoa entisestään. Tämän lisäksi edestä napitettava tai kangasvyö saattaa tehdä lookista hieman "mummomaisen".

Valitse villatakin sijaan pikkutakki tai bleiseri, jossa on kunnon leikkaus, saumat ja kaulus tai valitse trendikäs neule yhdistettynä hameen kanssa.

Älä myöskään kiedo villatakkia lantiollesi; se ei peitä reisiä ja lantiota, vaan saakin ne näyttämään leveämmältä.

4. Ikivanha käsilaukku

Omistatko ikisen vanhan, jo ehkäpä reissussa rähjääntyneen käsilaukun? Ehkäpä olisi aika päivittää käsilaukku trendikkäämpään versioon, kuten vaikkapa nahkalaukkuun tai kauniiseen käsilaukkuun, jossa on pitkä, olan yli menevä olkain.

Vintage-laukut ovat asia erikseen, mutta nuorekasta lookia havitellessasi uskalla panostaa räväkkään tai värikkääseen laukkuun.

5. Sukat ja lenkkarit hameen kanssa

Sukat ja lenkkitossut minkä tahansa muun asun kuin urheiluvaatteiden kanssa on ehdoton ei ei. 

Sukat ja lenkkarit yhdessä esimerkiksi lyhyiden caprihousujen tai hameen kanssa eivät ole lainkaan nuorekas valinta, vaikka toivoisitkin sitä niiden mukavuuden vuoksi. Kokovalkoiset lenkkitossut henkivät myös mennyttä aikaa.

Valitse mieluummin vaikkapa mustat, matalavartiset tennarit.

Seuraa MTV Lifestylea Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Lue myös:

    Uusimmat