TOP 10: Todennäköisimmät syyt, miksi nainen pettää

Miksi nainen pettää? Syitä on monia, mutta punainen lanka näyttäisi piilevän henkisessä puolessa.

Pettäminen ei ole koskaan ratkaisu parisuhdeongelmiin, mutta useimmiten naisten tekemät syrjähypyt kielivät siitä, että suhteessa mättää jokin henkisellä tasolla. Siinä, missä miehet pettävät fyysisistä tarpeista johtuen, naisten syyt piilevät henkisessä puolessa.

Tästä syystä nainen pettää puolisoaan:

1. Huomion tai läheisyyden puute 

Kuinka kauan kestät olla suhteessa, jossa koet, ettet saa rakkautta ja huomiota osaksesi? Jos nainen kokee, ettei saa huomiota mieheltään, hän ajautuu joko hakemaan tätä tunnetta muualta tai viehkoutuu huomiota antavasta miesystävästään, työtoveristaan – kenestä vain, joka osoittaa mielenkiintoa ja halua tätä kohtaan.

Kuka tahansa meistä kaipaa huomiota, kehuja, yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tästä syystä naiset pettävät miehiä useammin kumppaniaan henkisesti. Vaikka suhde ei etenisi seksiin asti, henkisen yhteyden muodostaminen kolmanteen osapuoleen voi olla yhtä vaikea paikka parisuhteelle.

2. Kosto

Itse petetyksi tulleen on erittäin vaikea pystyä antamaan kumppanilleen anteeksi. Siinä tuntee olonsa huijatuksi, satutetuksi, surulliseksi, turraksi ja vihaiseksi. Pettäminen vaikuttaa myös itsetuntoon. Kun saa tietää tulleeksi petetyksi, koko kroppa saattaa alkaa täristä, hiki nousee pintaan, oksettaa, vatsaa vääntää.

Nämä negatiiviset – myös fyysiset – tunteet vaikuttavat asenteeseen omaa parisuhdetta kohtaan. Tulee halu kostaa toiselle ja saada hänet tuntemaan samalla lailla. Ja samalla siinä pönkittää omaa itsetuntoaan. Pettäminen tai kostaminen ei tosin ole koskaan toimiva ratkaisu, vaan voi pahentaa oloa entisestään.

3. Huonoa seksiä

Toimiva seksielämä on myös naisille erittäin tärkeää. Jos omassa parisuhteessa ei tule tyydytetyksi tai seksi ei yksinkertaisesti toimi, nainen etsii seksuaalista ja henkistä tyydytystä sitten muualta.

4. Muutokset ulkonäössä

Nimittäin omassa: jos nainen esimerkiksi laihtuu ja kohentaa omaa ulkonäköään, se vaikuttaa myös itsevarmuuteen. Itsevarma nainen on myös muiden silmissä viehättävä, ja kerää näin ollen huomiota muilta.  

5. Huono itsetunto

Jos tuntee olonsa epävarmaksi, epäseksikkääksi ja -halutuksi, silloin pienikin huomionosoitus muilta voi olla kullanarvoista. Kun ei itse rakasta tai arvosta itseään, hyväksyntää lähtee herkemmin hakemaan muilta. Vaikka oma kumppani rakastaisi tätä kuinka paljon tahansa, huonosta itsetunnosta kärsivä ihminen saattaa silti pettää: hänhän ei ansaitse tuollaista rakkautta.

petetty

6. Halu näyttää, että on haluttu

Jos nainen kokee, että mies pitää häntä itsestäänselvyytenä, saattaa hän haluta todistaa tälle – ja useimmiten myös itselleen – että myös muut haluavat tätä.

7. Tunne siitä, ettei ole arvostettu

Sanat ”kiitos” ja ”rakastan sinua” kuuluvat rakastavaan ihmissuhteeseen: toisen läsnäolon ja tekojen huomioiminen on tärkeää. Jos kuitenkin on koko ajan tunne siitä, ettei oma kumppani arvosta tekojasi – niitä arkipäiväisiäkin – tai huomioi esimerkiksi merkkipäivinä, se kylmettää välit.

8. Tylsistyminen

Mies ei enää käytä sitä parhainta hajuvettään, panosta itseensä tai pyri tekemään vaikutusta kumppaniinsa. Hän tulee töistä kotiin ja rojahtaa sohvalle. Ette enää käy missään yhdessä, teistä on tullut vain kumppaneita, jotka asuvat saman katon alla. Tylsistyminen vaikuttaa myös henkiseen etääntymiseen, jolloin säpinää lähtee hakemaan jostain muualta.

9. Rakastuminen

Jos elämään astelee uusi rakkaus tai ihastus, silloin vanha jää taka-alalle: tunteet vievät, intohimo on huipussaan. Vaikka kyseessä olisi ohimenevä tunteenpalo eikä tarkoitus ole erota omasta kumppanista, pettäminen voi olla kuitenkin hyvin todennäköistä. Tässä vaiheessa tilannetta ei ohjaa järki, vaan tunteet.

10. Halu erota

Naiset pettävät usein silloin, kun he haluavat eroon kumppanistaan – jopa tiedostamattaan. Nainen ei halua jatkaa enää suhdetta, jossa hän on itse pettänyt, sillä se olisi väärin. Näin pettäminen voi olla naiselle kaivattu konkreettinen syy, miksi hänen täytyy jättää kumppaninsa.

Lähteet: Divorcedmoms.com, webmd.com

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja