TOP 10: Suositut tähdet, jotka eivät ole saaneet Oscar-palkintoa

Tiesitkö, että nämä legendaariset näyttelijät ovat olleet useasti Oscar-ehdokkaana, mutta silti jääneet kerta toisensa jälkeen palkinnotta?

Oscar-akatemialla on joka vuosi edessään vaativa tehtävä: kenelle kaikista lahjakkaista ehdokkaista tulisi myöntää Oscar-palkinto? On jo iso kunnia olla ehdolla, mutta kukapa ei haluaisi saada merkittävää tunnustusta työstään ja päästä noutamaan kultaista pokaalia miljoonayleisön edessä.

People-lehti listasi 10 merkittävää näyttelijää – niin elossa olevaa kuin edesmennyttä – jotka eivät ole suuresta suosiostaan huolimatta saaneet Oscar-palkintoa, vaikka ovat olleet ehdolla useamman kerran.

Supersuosiota vuodesta toiseen nauttiva Johnny Depp, 48, on paljastanut, ettei palkintoja kaipaa, kun taas kollega Anette Bening, 53, on myöntänyt avoimesti, että palkinnotta jääminen harmittaa. Katso, ketkä ovat jääneet ilman Oscaria ja mitkä ovat tarinat tähtien takana!

Peter O'Toole (s. 1932)

8 ehdokkuuta

Irlantilainen Peter O'Toole on ollut eniten ehdolla, ensimmäisen kerran parhaan näyttelijän roolisuorituksesta vuoden 1963 elokuvasta Arabian Lawrence. Sen jälkeen mies on ollut ehdolla ja tullut torjutuksi melko tasaisin väliajoin seuraavan vuosikymmenen tai pari. Viimeisin Oscar-ehdokkuus tuli vuonna 2007 elokuvasta Venus – neljä vuotta sen jälkeen, kun akatemia yritti hyvitellä tähteä antamalla tälle kunniapalkinnon elämäntyöstään.

Glenn Close (s. 1947)

6 ehdokkuutta

Glenn Close saattaa olla yksi maailman ylistetyimpiä näyttelijöitä, mutta saa nähdä tuleeko nainen saamaan yhtään kunnioitusta Oscar-akatemialta. Ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa tähti sai vuonna 1983 elokuvastaan Garpin maailma ja vuonna 2011 roolisuorituksestaan elokuvassa Albert Nobbs. Se, että tähti ei ole saanut Oscaria pitkän uransa aikana, ei ole jäänyt huomaamatta edes tähdeltä itseltään.

– Minut sekoitetaan usein Meryl Streepiin, tosin ei koskaan Oscar-gaalassa, tähti on kerran vitsaillut.

Annette Bening (s. 1958)

4 ehdokkuutta

Annette Bening nousi Hollywoodin suosioon kyseenalaisena neitinä vuoden 1990 roolihahmollaan elokuvassa Huijarit, josta tähti oli myös ehdolla parhaasta sivuosasta. Hän ei kuitenkaan ole onnistunut huijaamaan kultaista Oscar-pystiä akatemialta, vaikka on ollut ehdolla kolmesti sen jälkeenkin. Viimeisimmän kerran palkinto meni sivu suun roolisuorituksesta elokuvassa The Kids Are All Right vuoden 2011 gaalassa, jolloin Bening myönsi, että häviäminen sattuu joka kerta. Eikä lähikuvat ehdokkaista voittajaa julkistaessa auta asiaa.

– Se on hermoja raastavaa, tähti on sanonut.

Kenneth Branagh (s. 1960)

4 ehdokkuutta

Vaikka jotkut sanoisivat Kenneth Branaghin napanneen Shakespearen manttelin Laurence Olivierilta, mies saattaa miettiä, ovatko Oscarit vain paljon melua tyhjästä – ottaen huomioon ettei hän ole vielä voittanut yhtäkään. Ensimmäinen mahdollisuus oli vuonna 1990 elokuvasta Kuningas Henrik V (sekä parhaan näyttelijän että parhaan ohjaajan ominaisuudessa) ja viimeisin ehdokkuus tänä vuonna sivuroolista elokuvassa My Week With Marilyn. Näyttelijän ex-vaimo Emma Thompson puolestaan sai kaksi Oscaria, kun pari oli vielä naimisissa.

Julianne Moore (s. 1960)

4 ehdokkuutta

Julianne Mooren ensimmäinen Oscar-ehdokkuus tuli elokuvasta Boogie Nights vuonna 1998 ja viimeisin vuonna 2003 elokuvasta The Hours, mutta arvostettu näyttelijä on lähtenyt Oscar-gaalasta aina tyhjin käsin kotiin. No, ainakin hänellä on yksi tunnustus plakkarissa – nimittäin vuonna 1988 saatu Emmy-palkinto hänen uran alkutaipaleelta, roolisuorituksestaan (kahtena sisarpuolena!) saippuasarjassa As The World Turns.

Johnny Depp (s. 1963)

3 ehdokkuutta

Teini-idolista monien erikoisten roolien näyttelijäksi ja ikimuistoiseksi merirosvoksi Johnny Depp on ollut Oscar-ehdokkaana parhaasta miespääosasta kolme kertaa: vuoden 2003 kassamagneetista Pirates of the Caribbean – Mustan helmen kirous, vuoden 2004 elokuvasta Finding Neverland sekä vuoden 2007 elokuvasta Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi. Supersuosittu näyttelijä ei ole saamatta jääneistä palkinnoista pettynyt.

– En koskaan lähtisi noihin tapahtumiin – esimerkiksi Screen Actors Guild -gaalaan tai Oscar-gaalaan – odottaen käveleväni ulos palkinnon kanssa. En odota voittavani mitään, eikä minun tarvitse voittaa mitään, Depp on sanonut.

Greta Garbo (1905–1990)

4 ehdokkuutta

Hollywoodin kulta-ajan legenda Greta Garbo oli Oscar-ehdokkaana neljä kertaa. Ensimmäinen kerta vuonna 1931 oli harvinaista laatua, sillä hän oli ehdolla kahdesta roolisuorituksesta, elokuvissa Anna Christie ja Romance. Hänet valittiin ehdokkaaksi vielä toiset kaksi kertaa tuona vuosikymmenenä, mutta koskaan hän ei saanut mahdollisuutta lähteä lavalta voittajan elkein. Vuonna 1954 akatemia myönsi hänelle kunnia-Oscarin, mutta silloin kuuluisa erakko ei vaivautunut enää paikalle gaalaan.

Montgomery Clift (1920–1966)

4 ehdokkuutta

Montgomery Cliftin tarina on yksi Hollywoodin traagisimpia. 50-luvun tähtirooleissa nähty mies oli ehdokkaana parhaasta miespääosasta vuoden 1948 elokuvasta Yksin maailmassa ja oli ehdokkaana vielä kaksi muutakin kertaa vuoteen 1953 mennessä. Kolme vuotta myöhemmin hänen kasvonsa, uransa ja elämänsä pirstoutui auto-onnettomuudessa. Viimeisen ehdokkuuden mies sai vuonna 1962 sivuroolistaan elokuvassa Nürnbergin tuomio, missä hän oli niin sekaisin kivusta, huumeista ja alkoholista, ettei hän kyennyt muistamaan vuorosanojaan sen 12 minuutin ajan, jonka hän valkokankaalla näkyi. Hän menetti mahdollisuutensa voittaa Oscarin ja kuoli viisi vuotta myöhemmin.

Richard Burton (1925–1984)

7 ehdokkuutta

Richard Burton oli naimisissa Elizabeth Taylorin kanssa kahdesti ja häntä pidetään yhtenä Hollywoodin historian ylistetyimpinä näyttelijöinä. Burton ei kuitenkaan koskaan saanut Oscaria, vaikka oli ehdolla peräti seitsemän kertaa. Yhtä monta kertaa, kuin Taylor ehti olla naimisissa! (Jos Burton lasketaan vain kerran.)

Natalie Wood (1938–1981)

3 ehdokkuutta

Ottaen huomioon, että Natalie Wood oli Hollywood-tähti jo 8-vuotiaana (elokuvassa Susanin kääntymys) ja näytteli klassikkoelokuvissa kuten Nuori Kapinallinen, Kuumetta veressä ja West Side Story, ei ollut ihme, että hän oli ehdolla kolmesti jo ennen 25-ikävuottaan. Näyttelijä menehtyi 43-vuotiaana veneonnettomuudessa.

MTV3/Helmi

Lähde: People.com

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja