Mainos

Töölönlahden kaava hyväksyttiin

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Töölönlahden kaavamuutoksen äänin 49-36. Ratkaisu mahdollistaa päätöksenteon musiikkitalon rakentamisesta.

Helsingin kaupunginvaltuusto teki yöllä historiallisen päätöksen, kun se hyväksyi Töölönlahden asemakaavan muutoksen. Esitys asian palauttamisesta valmisteluun hävisi äänin 49-36. Myös kaavamuutoksen hylkäämisesitys kaatui samoin lukemin.

Kaavaa kannattivat kokoomuslaiset sekä sosiaalidemokraatit. Kaavamuutosta vastaan äänestivät vihreät ja vasemmistopuolue. Pienistä ryhmistä kristillisdemokraatit kannattivat esitystä ja keskustan ja kristillisdemokraattien äänet jakaantuivat tasan kaavan puolustajien ja vastustajien kesken.

Lukuisat puheenvuorot venyttivät kokousta, joka päättyi yöllä puoli kahdelta.

Töölönlahden uusi asemakaava mahdollistaa musiikkitalon rakentamisen Mannerheimintien varteen. VR:n vanhat makasiinit voidaan osittain purkaa ja osittain siirtää.

Valtuustossa oltiin erimielisiä myös siitä, kuinka pitkälle päätös kantaa. Asian esitellyt apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen kuvasi varsinkin radan varren kortteleita sanoilla "fiktiivinen kaava". Moni kaavamuutosta kannattanut muistutti puheenvuorossaan, että Töölönlahden suunnittelu ei ole vielä valmis vaan nyt aletaan keskustella varsinkin radan varren toimistorakennuksista.

Musiikkitalo kaipaa enää rahaa

Asemakaava antaa vasta mahdollisuuden rakentaa tonteille tietynlaisia rakennuksia; se ei ole rakentamispäätös. Valtuuston kriitikot ottivatkin esille epäilyksen siitä, lähtevätkö Sibelius-Akatemia ja Yleisradio riittävällä rahoituksella mukaan hankkeeseen eli toteutuvatko suunnitelmat todella. Muodollisesti hankkeeseen ei ole sitoutunut vielä kukaan, periaatteellisesti ainakin Helsinki, joka nyt teki päätöksen musiikkitalon paikasta.

-Nyt on paikka mutta ei vielä rahaa. Kokemukseni on, että jos rahaa on, niin kyllä se paikka aina löytyy, vihreiden Irina Krohn esitti epäilyn musiikkitalon rakentamisen viivästymisestä.

Päätöksenteon viivyttämisestä syyteltiin virallisessa keskustelussa lähinnä kaavamuutoksen vastustajia.

Valtuusto hyväksyi myös lukuisia ponsia, joilla olisi arkoitus ohjata alueen suunnittelua jatkossa. Kokoomuksen ryhmän puheenjohtajan Jussi Pajusen mukaan aluetta on suunniteltu "sata vuotta". Pajunen muistutti myös siitä, että kukaan valtuutettu tuskin kannattaa jokaista elementtiä Töölönlahden kaavassa. Lukuisat jatkovalmistelua ohjaavat toivomusponnet kertonevat, että Pajunen on oikeassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.