Mainos

F1

F1Kansikuva

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Toni Vilander: Näin Ferrarin kulttuuri muuttuu uuden tallipomon kanssa

1:40
Ferrarin aiempi tallipäällikkö Maurizio Arrivabene puhui Toni Vilanderille Kimi Räikkösestä.

C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander uskoo kulttuurin Ferrarilla muuttuvan, kun tallipäällikkö vaihtui italialaisesta Maurizio Arrivabenesta sveitsiläiseen Mattia Binottoon.

"Rauta-Mauri" Arrivabene ehti operoida Ferrarin peräsimessä marraskuusta 2014 tämän vuoden alkuun, kunnes Ferrari ilmoitti maanantaina, että tallipomoksi hyppää tallin teknisenä johtajana työskennellyt Binotto.

– Binotto tuntuu olevan hieman avoimempi, ei niin rautamaurimainen, jämerä ja jyrkkä. Jos omien tuntemusteni perusteella arvioin, niin Ferrarille tulee enemmän avoimuutta ja johtamista yhteistyön sekä yhdessä toimimisen kautta. Ei niin jyrkkä toimintatapa, Vilander analysoi.

Aika ennen kauden alkua ennen käy kuitenkin vähiin. Vuoden ensimmäinen GP kisataan Australiassa jo 19. maaliskuuta.

– Vie aikaa, että kaikki toimintatavat ja mallit löytyvät, kun isoon rooliin vaihdetaan henkilö. Kun putsaat oman työpöytäsi ja siirryt toiseen toimistoon, pöydälle tulevat ihan eri asiat ja agendat.   

Vilander arvioikin, että Ferrari menee kauden alun vielä Arrivabenen höyryillä. 

– Mielenkiintoista on, kuinka paljon Binotto ehtii kahdessa kuukaudessa tekemään ja saamaan joukkoja kasaan. Kauden 2019 kaikki aloitushommat on tehty Arrivabenen komennon alla: niin auton suunnittelut ja kehitysohjelmat kuin ensimmäisiin kisoihin liittyvät taktiikat. 2019-kauden alku on post-Arrivabenea, hänen ajanjaksonsa tuotosta. Binoton isommat jutut ovat kauden aikana auton kehitystyössä ja tallin muussa toiminnassa liittyen siihen, mitä päätöksiä tehdään. Vasta 2020-kaudella nähdään hänen kädenjälkeään enemmän, Vilander summaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja