Toni Nieminen raivostui: Nyt uhrattiin Larinto

MTV3:n mäkihyppyasiantuntija Toni Nieminen puhisi kiukkua vaihtelevissa tuuliolosuhteissa käydyn Garmisch-Partenkirchenin mäkikisan tuomarineuvoston toimintaan.

- Tämä homma karkasi kaikkien käsistä, Nieminen tykitti.

Ville Larinto päästettiin hyppäämään liian kovalla vauhdilla ja hän lensi mukavassa vastatuulessa 140,5 metriin. Larinto kaatui ylipitkän hyppynsä alastulossa ja loukkasi polveaan.

- Uusi hieno faktorisysteemi mahdollistaa sen, että lähtöpuomia voidaan pudottaa. Jo alkupään hyppääjien osalta oli nähtävissä, että erinomaisten tuuliolosuhteiden johdosta mäessä oli liikaa vauhtia. Minkä takia puomia ei pudotettu ajoissa? Nyt uhrattiin Ville siinä kohtaa. Villeltä huippuluokan suoritus huippuolosuhteisiin. Hyppy oli vain liian pitkä ja hän kaatui. Täytyy vain toivoa, ettei tässä käynyt pahemmin. Tosiasia on tällä hetkellä se, että koko Villen loppukausi saattaa olla vaarassa, Nieminen manaa.

Larinnon hypyn jälkeen lähtöpuomia pudotettiin kahdella pykälällä. Samalla tuuli kääntyi sivulle. Matti Hautamäki jäi sivutuulessa 122 metriin ja Itävallan Andreas Kofler oli lähellä kaatua todella pahasti, kun tuulenpuuska riepotteli häntä ilmassa.

- Villen hypyn jälkeen tuuliolot muuttuivat loppupäälle niin, että keulalla oli pahimmillaan 4,5 m/s sivutuulta. Se on hyppääjän kannalta kaikista vaarallisin ja inhottavin tuuli. Sen jälkeen voi sanoa, että noita faktoreita heitettiin vähän niin kuin arpomalla urheilijoille. Tulokset saatiin hirvittävällä riskillä, Nieminen puhisi.

Larinto kaatuu hyppynsä. Katso video Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat