Mainos

Tommi valittiin unelmien prätkäreissulle – Harrikka alle ja 5 000 euroa matkarahaa taskuun

Moottoripyörävalmistaja Harley-Davidson järjesti viime kesänä kilpailun, jonka voittajalle oli tarjolla unohtumaton palkinto. Suomalaismies seulottiin voittajaksi satojen hakijoiden joukosta.

Harley-Davidsonin järjestämän Discover More -kilpailun voittajaksi selviytyi salolainen Tommi Lähde. Hän tuli valituksi satojen pohjoismaisten hakijoiden joukosta.

– Fiilis on ihan mahtava. Tällaiselle reissulle pääseminen jo yksin on jokaisen moottoripyöräilijän unelma, mutta se, että voin jakaa tämän kokemuksen hyvän kaverini kanssa, on uskomatonta, 46-vuotias yrittäjä iloitsee Harley-Davidsonin tiedotteessa.

Reissuun lähtee mukaan ystävä Petri Kovalainen. Kaksikko starttaa matkalleen ensi kesänä, mutta tarkempi ajankohta ei ole vielä tiedossa. Kohdetta ei Lähteen mukaan tarvinnut pitkään miettiä.

– Yhdysvallat on Harrikan koti, joten se oli luonnollinen valinta.

– Reittiä suunnitellaan parhaillaan niin, että reissusta saadaan irti paras mahdollinen. Rannikolta rannikolle olisi tietty hienoa, mutta on vielä vähän epävarmaa riittääkö aika siihen, Lähde kertoo MTV Autoille.

Kaksikko saa pyörät käyttöönsä noin kahdeksi viikoksi, joten unelmien reissu on suunniteltava sen puitteissa. Alleen he toivoivat Harleyn Dark Customeita.

Mopojen ropaaminen jäi autoilun jalkoihin

Lähteen mukaan hänen ensikosketuksensa moottoripyöriin oli bensanhajuinen. Teini-ikäisenä hän kustomoi autotallissa mopoja ja kevytmoottoripyöriä, mutta harrastus loppui ajokortin ja auton myötä.

Lähde lähti rauhanturvaajaksi 1990-luvun alussa. Hänellä oli vakaa aikomus, että kotiin palattaisiin Harrikan kanssa.

– Silloinen hallitus kuitenkin vatkasi tuontiautojen verotuksen kanssa siihen tahtiin, että lopulta kukaan ei tiennyt millaisella verotusarvolla saa tuoda mitäkin.

– Opel teki muistaakseni silloin jonkun liikkeen, että yhdeksän kymmenestä YK-läyhystä (verottomasta autosta) Camp Ziouanin motivaatiokentällä oli Calibra. En ollut silloinkaan Opel-miehiä, joten en sitten tuonut mitään, Lähde toteaa.

Koeajosta unelmien matkalle

Kolmatta kertaa järjestetty kilpailu oli Pohjoismaiden Harley-Davidsonin markkinointipäällikkö Steven Fröchlichin mukaan erittäin suosittu.

– Etsimme hakemuksista sellaista, josta huokui Harrikka-henki; vapaudenkaipuu, hyvät kaverit sekä uudet kokemukset ja ihmiset. Tommin hakemus oli napakymppi!

– Odotamme innolla, että Tommi ja Petri jakavat unohtumattomat kokemuksensa meidän kanssa.

Voittaakseen unelmien matkan missä päin maailmaa tahansa sekä haluamansa Harley-Davidsonin touring-moottoripyörät alleen, 5 000 euroa käyttörahaa ja kaikki tarvikkeet, osallistujien tuli koeajaa mikä tahansa merkin touring-malli valtuutetulla jälleenmyyjällä. Hakemuksia tuli satoja ympäri Pohjoismaita.

Lähde: Harley-Davidson

***

3:07

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja