Tommi Mäkisen Toyota-pesti päättyi kaikessa hiljaisuudessa

Tommi Mäkisen Toyota-pesti päättyi vuoden 2022 lopussa – ”Pääsin onneksi siitä jatkuvasta kovasta reissaamisesta” 1:08
Tommi Mäkisen Toyota-pesti päättyi vuoden 2022 lopussa – "Pääsin onneksi siitä jatkuvasta kovasta reissaamisesta."

Toyotalla ensin MM-rallitiimin päällikkönä toiminut ja myöhemmin neuvonantajan roolin ottanut Tommi Mäkinen ei ole enää palkkasuhteessa japanilaisvalmistajan kanssa, rallin nelinkertainen maailmanmestari paljastaa MTV Urheilulle. 

Mäkinen, 59, aloitti paluuta MM-sarjaan suunnitelleen Toyotan tallipomona vuonna 2016. Menestystä alkoi tulla kaudella 2018, kun tiimi nappasi valmistajien MM-tittelin. Seuraavilla kausilla Toyota-kuskit Ott Tänak ja Sebastien Ogier kaasuttelivat mestareiksi. 

Koronapandemia häiritsi Mäkisen neuvonantajapestiä käytännössä alusta lähtien. Mäkinen kertoo nyt MTV Urheilulle, että kyseinen työ päättyi virallisesti viime kauteen, eikä hän ole enää palkkasuhteessa Toyotan kanssa. Toyota ei ole tiedottanut asiasta. 

– Minä pääsin onneksi siitä jatkuvasta kovasta reissaamisesta, jota olen koko ikäni tehnyt, niin sanotusti vapaalle, Mäkinen toteaa.

Mäkisen mukaan hän oli neuvonantajana hyvin vähän tekemisissä Toyotan rallitiimin kanssa. 

– Se oli lähinnä Japanin päähän, ei suoraan tähän WRC-toimintaan. Se oli enemmänkin autotehtaan kanssa, rallilegenda lisää.

Pääkuvan videolla Mäkisen tuoreita kommentteja Toyota-pestistään. Juttu jatkuu kuvan alla.  

Linkki Toyotaan ei kuitenkaan ole täysin katkennut, vaan Mäkinen on edelleen yhteydenpidossa japanilaisyhtiöön ja ajatustenvaihto on säännöllistä. Ralliin hän suhtautuu lähinnä "hyvin kiinnostuneena seuraajana".

Tommi Mäkinen on pitkän Tulosruudun Viikon vieraana tänään MTV3-kanavalla klo 22.25 alkavassa lähetyksessä. Mäkinen kertoo haastattelussa muun muassa näkemyksiään rallin MM-sarjan tilanteesta ja mahdollisista korjausliikkeistä. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat