Tommi Mäkiseltä vahva arvio MM-sarjan uutuudesta – "Yhden miehen kotikenttäkisa"

10:00
Tulosruutu raportoi MM-rallikauden jatko-ohjelmasta.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen povaa, että rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak on vahvoilla historian ensimmäisessä Viron MM-rallissa.

Torstaina varmistui, että nykyään Hyundaita edustava Tänak pääsee kilpailemaan kotiyleisönsä edessä Etelä-Virossa syyskuun alussa. Tänakille kilpailu on tuttu WRC-kalustolla, sillä hän voitti kisan vuosina 2018 ja 2019 Toyota Yaris WRC:llä.

Viron ralli on ensimmäinen kilpailu koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Paussi alkoi maaliskuussa ajetun Meksikon osakilpailun jälkeen.

– Se on hyvä juttu, että päästään taas liikkeelle. Viro on tietysti yhden miehen kotikenttäkisa. Hän on varmasti vahva siellä, Mäkinen viittaa Tänakin suuntaan.

Tänak loikkasi Mäkisen johtamasta Toyotan WRC-tiimistä Hyundaille viime kauden jälkeen. Tällä kaudella Toyotan vahvan kokoonpanon muodostavat Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä, joista jokainen on neljän parhaan joukossa MM-sarjan pisteissä.

– Viron tiet sopivat varmasti autollemme. Kisa on tosin vieraampi kuskeillemme. Evans oli siellä viime vuonna, joten hänelle se on hieman tutumpi, Mäkinen sanoo.

Rally Estonia -nimeä kantava kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Viime vuosina kisajärjestäjät ovat haaveilleet MM-isännyydestä, jonka he nyt saavat osuvasti kisan täyttäessä kymmenen vuotta.

Mäkisen johtamalla tiimillä on vahvat siteet Viroon, ja tallipomo lähettääkin lämpimät terveiset etelänaapuriin.

– Odotamme innolla kisaa ja uskon, että kilpailusta tulee hieno. Porukkaa on varmasti paljon pätkillä katsomassa.

Toyotan kuljettajat aloittavat piakkoin valmistautumisensa kauden seuraavaan osakilpailuun.

– Ajamme ensi viikolla muutaman päivän kehitystestiä Keski-Suomessa. Jossain vaiheessa menemme myös Viron puolelle testaamaan. Onhan meidän käytävä siellä ehdottomasti ajamassa testiä, koska siellä on hieman erilaiset olosuhteet. Käymme katsomassa säädöt kohdalleen, Mäkinen suunnittelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja