Toyota-pomo teki suuren vaikutuksen pohjoisirlantilaiseen – ”Minulla oli muitakin vaihtoehtoja”

Japanilaistalli tiedotti keskiviikkona, että pohjoisirlantilainen Kris Meeke korvaa Citroenille siirtyneen Esapekka Lapin ensi kaudella. Kauaa Meekin ei tarvinnut odottaa pääsemistä Toyotan rattiin, sillä 39-vuotias konkarikuljettaja kävi testaamassa tiistaina tämän kauden Yarista Suomen sorateillä.

Ylälaidan videolla Walesin MM-rallin tunnelmia kilpailun päätyttyä Tulosruudusta.

Meeke ei ole ajanut rallia toukokuun jälkeen, jolloin hänet erotettiin Citroenilta. Hän kertoo, että nälkä ajamisen suhteen oli kadoksissa, mutta Toyota-sopimuksen myötä tilanne on muuttunut.

– Viimeiset kuukaudet ovat olleet todella vaikeita minulle. Tiesin pohjimmiltani, että haluan hypätä takaisin ralliauton rattiin. Sain ensimmäisen kokemukseni Yariksesta kolmella pätkällä ja se antoi minulle nautinnon ajaa jälleen, Meeke kertoo.

Meeke ylistää Toyotan tallipäällikköä Tommi Mäkistä uljain sanoin.

– Tommi on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kuljettajista. Hän tietää mitä menestymiseen vaaditaan kuljettajan näkökulmasta, Meeke jatkaa.

Viisi MM-rallia urallaan voittanut Meeke paljastaa, että juuri Mäkinen sai tallipaikan valitsemisen tuntumaan helpolta.

– Minulla oli muitakin vaihtoehtoja pöydällä. Ei ollut epäilystä, mihin halusin siirtyä, Meeke lisää.

Toyotalle siirtyessään Meeke ei jatka yhteistyötään pitkäaikaisen kartanlukijansa Paul Naglen kanssa. Dungannonissa syntyneen Meeken aisapariksi on uumoiltu tällä hetkellä Hyundai-kuljettajalle Hayden Paddonille nuotteja lukevaa Sebastian Marshallia.

Lue myös:

    Uusimmat