Jari-Matti Latvalalta loistava aloitus Sardiniassa – "Ajaminen parani koko ajan"

Ogier osuu porttiin testierikoiskokeella 1:49
Ogier osui porttiin testierikoiskokeella.

Toyotan Jari-Matti Latvalan kilpailu Sardinian MM-rallissa alkoi liki täydellisesti. Tuurilainen johtaa kisaa viiden erikoiskokeen jälkeen 2,8 sekunnin erolla ennen tallikaveri Ott Tänakia.

- Vauhdin puolesta olen tyytyväinen aamupäivän suoritukseen. Ekalla pätkällä auto tuntui vähän löysältä, eikä se mennyt muutenkaan ihan nappiin. Sen jälkeen ajaminen parani koko ajan. Viimeisellä pätkällä sammutin auton ja siinä hävisin pari sekuntia. Kokonaisuutena tämä oli hyvä aloitus, Latvala summasi päivähuollossa.

Kuuma keli laittaa sekä kuljettajaparin että auton koville. Pahimmillaan lämpötila keikkui jo aamupäivällä lähellä 40 astetta. Varsinkin renkaat olivat lujilla.

- Kolme rengasta on aivan loppu ja neljäskin vain kohtuullisessa kunnossa. Iltapäivällä on pakko varautua kahteen vararenkaaseen. Lämpötilat olivat korkealla heti aamusta. Toivottavasti ilma pysyy nyt vähän pilvisenä ja lämpötilat ihan vähän pienempinä. Silloin renkaat eivät lähde ihan kokonaan alta, Latvala aprikoi.

Latvala on Sardiniassa ollut kuusi kertaa podiumilla. MM-sarjan kokeneimmalle kuskille rajun sorarallin erikoiskokeet ovat hyvin tuttuja.

- Lähtöpaikka auttoi minua varmasti. Tiesin, että jos saan hyvän ajon, niin tulos voi olla hyvä. Totta kai kokemuksesta on apua. Kun tuntee pätkät hyvin, niin tietää ne paikat, mitkä syövät eniten renkaita ja missä kohdissa voi taas hyökätä. Ei tule niin paljoa yllätyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat