Tommi Mäkinen antoi kehut Latvalalle – "Olisi voinut taistella kärkipaikoista"

Thierry Neuville ajoi voittoon Argentiinassa 1:17
Sunnuntain kooste: Neuville ajoi voittoon.

Jari-Matti Latvala saalisti kauden suurimman pistepottinsa sunnuntaina päättyneessä Argentiinan MM-rallissa.

Latvala putosi kauas kärjestä heti perjantaina, jolloin hän kärsi useammankin rengasrikon. Lauantaina ja sunnuntaina Latvala oli loistavassa vireessä, mistä osoituksena oli se, että hän oli toiseksi nopein kuljettaja kahtena viimeisenä päivänä.

Latvala kuittasi kisasta viidennen sijan, joka toi kymmenen MM-pistettä tuurilaiselle. Tämän lisäksi Toyota-kuljettaja sijoittui toiseksi kilpailun päättäneellä Power Stagella, mistä hänet palkittiin neljällä lisäpisteellä.

- Ilman pieniä rengasvaikeuksia Jari-Matti olisi ollut todella korkealla ja hän olisi taistellut varmasti kärkipaikoista. Uskon, että tämä sama vire jatkuu hänellä. Tämä oli hyvä käännekohta hänelle, tallipäällikkö Tommi Mäkinen suitsutti.

- Toivotaan, että hänellä jatkuu samalla tavalla Chilessä ja siitä eteenpäin. Ei se tarvitse muuta kuin hyvää ja rentoa ajamista, jotta tuloksia tulee, Mäkinen lisäsi.

Latvala tuplasi Argentiinassa tämän kauden pistesaldonsa ja nousi MM-sarjan kokonaistilanteessa seitsemänneksi. Kärkikuljettaja Thierry Neuvilleen ero on kuitenkin venähtänyt jo 81 pisteeseen.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan kahden viikon kuluttua Chilessä, missä järjestetään ensimmäistä kertaa osakilpailu.

- Menemme sinne samoilla autoilla, joten jouduimme rakentamaan uudelleen ja huoltamaan autot täällä. Joudumme tekemään aika paljonkin töitä, koska tämä oli todella kova kilpailu. Chilessä on tasaisempia ja autolle hellävaraisempia teitä, joten olisi ollut helpompi meidän kannalta, jos nämä kisat olisivat olleet toisessa järjestyksessä, tallipomo Mäkinen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat