Toyotalle bonus Meksikon MM-rallin päätöspäivänä – "Olemme iloisia"

Meksikon MM-ralli ei sujunut valoisissa merkeissä Toyotalta. Rallin päätöspäivänä talli sai hieman lohtua muuten tuskaiseen viikonloppuun.

Toyotan kaikki kolme kuljettajaa joutuivat keskeyttämään kisassa kertaalleen. Jari-Matti Latvalan meno pysähtyi laturivikaan perjantaina, ja samana päivänä Esapekka Lappi ajoi ulos. Ott Tänak putosi puolestaan lauantaina kärkikamppailusta turbovian vuoksi.

Ralli päättyi positiivisissa merkeissä Toyotan kannalta, sillä talli voitti sunnuntaina kaikki kolme erikoiskoetta. Kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella Tänak oli ykkönen ennen Latvalaa, joten kuskit saivat hyvät bonuspisteet matkaansa.

- Se oli hyvä tapa päättää vaikea viikonloppu. Erikoiskoevoitot olivat iso bonus meille, ja olemme tyytyväisiä, että Ott pystyi ottamaan tärkeät pisteet Power Stagelta. Oli hienoa nähdä, että hänen autonsa toimi jälleen niin kuin sen pitää, tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi.

- Olin tyytyväinen myös nähdessäni Jari-Matti Latvalan ajavan hyviä aikoja sunnuntaina ja nauttivan ajamisesta. Se oli toki iso pettymys, että meillä oli teknisiä ongelmia viikonlopun alussa, mutta me kaikki olemme iloisia sunnuntaina saaduista pisteistä, Mäkinen lisäsi.

Latvala pääsi ainoana Toyota-kuljettajana pistesijoille ajettuaan kahdeksanneksi. MM-sarjassa hän on viidentenä 25 pisteen päässä kärkikuljettaja Sebastien Ogierista.

- Tämä oli vaikea viikonloppu, mutta se on juttu, että pystyimme perjantain keskeytyksen jälkeen ottamaan kahdeksan MM-pistettä. Tiedän, että autosta löytyy suorituskykyä, ja nyt alan itsekin löytää hyvän suoritustason, Latvala sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat