Mainos

Tomi Metsäkedon törkeästä kunnianloukkauksesta syytetyt naiset kiistävät rikokset: Kirjoittivat reaktiona me too-keskusteluun ja häirintäkohuun

0:44

Tomi Metsäkedon törkeästä kunnianloukkauksesta syytetyt naiset kiistävät heihin kohdistuvat syytteet. He myöntävät kirjoittaneensa Metsäkedosta tekstejä sosiaaliseen mediaan, mutta he kiistävät syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Yksi naisista kirjoitti Metsäkedosta ja häntä koskeneesta häirintäkohusta Twitteriin viime lokakuussa. Nainen mainitsi twiitissään raiskauksen Metsäkedon kanssa samassa yhteydessä.

Nainen kertoi Helsingin käräjäoikeudessa häntä kuultaessa, että hän kirjoitti Twitteriin, koska hän reagoi meneillään olevaan uutisointiin aiheesta. Tuolloin julkisuudessa kerrottiin Metsäkedon häiriköineen naisia.

Häirintäsyytökset johtivat siihen, että Metsäketo poistettiin Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Hän sai myös potkut Mamma Mia -musikaalista esille tulleiden häirintätapausten vuoksi.

Nainen sanoi, ettei hän tunne Metsäketoa henkilökohtaisesti eikä hänen tarkoituksensa ollut syyttää tätä, vaan keskustella häirinnästä yleisellä tasolla.

– Kirjoitukseni liittyi silloin käynnissä olevaan me too-keskusteluun, nainen sanoi.

Syytetty ihmetteli Metsäkedon puolustelijoita

Toinen syytetty kirjoitti Metsäkedosta Facebookin suljettuun CIA Naisten olohuone-ryhmään, missä käytiin keskustelua laulajan häirintäkohuun liittyen. Ryhmässä oli tuohon aikaan noin 54 000 jäsentä.

Nainen kertoi oikeudessa kirjoittaneensa kommenttinsa ryhmään, koska hän halusi ottaa kantaa Metsäkedon väitettyjen tekojen vähättelijöihin ja vähättelyyn.

– Halusin tuoda esiin niitä väitteitä, joita keskustelussa oli aiemmin tuotu esiin. Halusin saada ihmiset miettimään myös toistakin puolta tästä asiasta, syytetty perusteli.

Nainen kirjoitti tekstiinsä ihmettelevänsä Metsäkedon puolustelijoita. Hän väitti tällä olevan monta kymmentä naisuhria.

– Naiset kertoivat omilla nimillään ja kasvoillaan yksityiskohtaisia tarinoita, joten minulla ei ollut syytä epäillä, että se olisi keksitty juttu, nainen sanoi oikeudessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Nainen kertoi reagoineensa uutisiin

Kolmas syytetty kirjoitti niin ikään tekstinsä Facebookin suljettuun ryhmään. Nainen muun muassa nimitteli Metsäketoa "oksennukseksi" ja väitti tämän raiskanneen naisia.

Naisen mukaan Metsäketoon liittyvä häirintäkohu oli tuossa vaiheessa ollut jo esillä laajasti mediassa ja hän kirjoitti tekstinsä reaktiona uutisiin.

Lisäksi nainen kertoi jutelleensa asiasta paljon ystävänsä kanssa.

– Netissä oli hyvin yksityiskohtaisia kirjoituksia naisilta, heidän omilla kasvoillaan ja nimillään. Ne olivat liian yksityiskohtaisia, että olisivat olleet valetta.

Kertoi ystävänsä kokemuksesta

Neljäs syytetty osallistui keskusteluun Facebookin CIA Naisten olohuoneryhmässä. Nainen kertoi oikeudessa kirjoittaneensa asiasta hänen läheisen ystävänsä omakohtaisen kokemuksen takia.

  Ystävälläni oli kokemusta huorittelusta, haukkumisesta ja uuden parisuhteen sabotoinnista Metsäkedon puolelta. Minulla ei ollut mitään syytä epäillä ystäväni kertomusta. Olemme todella läheisiä ja jaamme asiat toisillemme, nainen kertoi.

Kirjoituksessaan nainen haukkui Metsäketoa muun muassa sovinistiksi, valehtelijaksi ja väkivaltaiseksi.

– Viittasin valehtelulla muun muassa aikaisempiin Metsäketoa koskeviin uutisiin ja siihen, että hän on ilmoittanut ikänsä väärin Tinderissä, nainen perusteli.

Ystävää kuultiin todistajana

Oikeudessa kuultiin todistajana myös tätä ystävää, joka oli keskustellut Metsäkedon kanssa Tinderissä noin kolme vuotta sitten.

Nainen ei ollut koskaan tavannut Metsäketoa eikä hän halunnut kohdata tätä nytkään, vaan hän halusi oikeussaliin sermin itsensä ja Metsäkedon väliin.

Nainen ja Metsäketo "mätsäsivät" Tinderissä vuonna 2015, jonka jälkeen he myöhemmin kirjoittelivat lyhyesti toisilleen. Naisen mukaan Metsäketo kyseli hänen kuulumisiaan ja kertoi olonsa olevan levoton.

Nainen oli jo alkanut tapailla keskustelun aikaan toista miestä, joka sattui olemaan Metsäkedon kaveri.

– Olin tavannut tätä miestä pari kertaa, kun hän meni kaljalle kaverinsa kanssa, joka sattui olemaan Tomi Metsäketo. Samaan aikaan kun he olivat kaljalla, Metsäketo kirjoitti minulle, että hänellä on levoton olo.

Todistajan mukaan Metsäketo haukkui häntä

Mies näytti kaljalla ollessaan Metsäkedolle kuvaa naisesta, jota oli alkanut tapailla. Naisen mukaan Metsäketo oli haukkunut häntä miehelle huoraksi ja väittänyt olleensa tämän kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä.

– Mies sanoi sen jälkeen, ettei halua tapailla enää minua, koska olen ollut tekemisissä Tomin kanssa. Järkytyin, koska en ollut ikinä edes tavannut Tomia, todistaja kertoi oikeudessa.

Asia selvisi, ja miehen ja naisen suhde jatkui. 

– Mies sanoi minulle, että olisi pitänyt arvata, että Tomi tällaisen sotkun aiheuttaa.

Nainen kertoi asiasta useille ystävilleen, joista yksi on nyt syytettynä törkeästä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjän mukaan naisten kirjoituksissa oli sekä valheita että halventavia tietoja. Syyttäjä vaatii jokaiselle naiselle sakkorangaistusta.

Oikeus antaa tuomionsa kahden viikon kuluttua.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja