Mainos

Tomi Metsäkedon törkeästä kunnianloukkauksesta syytetään neljää eri-ikäistä naista

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan STT:lle, että laulaja Tomi Metsäketoon kohdistuneista kunnianloukkauksista syytetään neljää naista, joista nuorin on 22-vuotias ja vanhin 56-vuotias.

Neljää naista vastaan on nostettu syytteet laulaja Tomi Metsäketoon kohdistuneista törkeistä kunnianloukkauksista, kertoo Helsingin käräjäoikeus STT:lle. Syytteistä ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan oikeusjuttu liittyy samaan asiaan, josta Metsäketo kertoi syksyllä tehneensä rikosilmoituksen.

Metsäketo kertoi tuolloin Facebookissa tehneensä rikosilmoituksen liittyen hänestä käytyyn keskusteluun suljetussa Facebook-ryhmässä. Metsäkedon mukaan hänestä oli käyty ryhmässä ikävänsävyistä keskustelua.

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista, ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo kirjoitti tuolloin.

Metsäketo ei maanantaina halunnut kommentoida asiaa STT:lle.

Menetti töitä häirintäkohun vuoksi

Laulajan ympärillä pyöri viime syksynä häirintäsyytöksiä, jotka nosti esille Seiska-lehti. Häirintäsyytökset johtivat siihen, että Metsäketo poistettiin Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Hän sai myös potkut Mamma Mia -musikaalista esille tulleiden häirintätapausten vuoksi.

Laulaja myönsi Tähdet, tähdet -päätöksen jälkeen, että hänen käyttäytymisessään on ollut toivomisen varaa. Hän kertoi olevansa poikamies ja hakeneensa naisseuraa "turhankin kärkkäästi ja liian suurella yksipuolisella tahdonvoimalla".

Kun Arto Nyberg kysyi Ylen keskusteluohjelmassa syksyllä 2017, onko Metsäketo ahdistellut ja kähminyt naisia, Metsäketo vastasi "varmaan olen kyllä".

Kunnianloukkaussyytteitä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 21. syyskuuta. STT ei tavoittanut maanantaina syyttäjää kommentoimaan asiaa.

Syytteessä on neljä naista, jotka ovat iältään 22-, 24-, 45-, ja 56-vuotiaita.

Kunnianloukkauksen tunnusmerkistö täyttyy esimerkiksi silloin, jos esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen ja teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Törkeästä kunnianloukkauksen rangaistuksena on sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja