Käsittely käräjillä alkaa: Tomi Metsäkedon törkeästä kunnianloukkauksesta syytetään neljää naista

Neljää naista syytetään laulaja Tomi Metsäketoon kohdistuneista törkeistä kunnianloukkauksista. Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. STT:n tietojen mukaan epäillyt kunnianloukkaukset ovat tapahtuneet viime syksynä sosiaalisessa mediassa.

Metsäketo kertoi syksyllä Facebookissa tehneensä rikosilmoituksen hänestä käydyn keskustelun takia, jota käytiin suljetussa Facebook-ryhmässä. Metsäkedon mukaan hänestä oli käyty ryhmässä ikävänsävyistä keskustelua.

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista, ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo kirjoitti tuolloin.

Metsäketo ei halunnut elokuussa kommentoida asiaa STT:lle.

Kunnianloukkauksen tunnusmerkistö täyttyy esimerkiksi silloin, jos esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen ja teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Törkeästä kunnianloukkauksesta rangaistuksena on sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Potkut musikaalista häirintäsyytösten vuoksi

Metsäkedon ympärillä pyöri viime syksynä häirintäsyytöksiä, jotka nosti esille Seiska-lehti. Häirintäsyytökset johtivat siihen, että Metsäketo poistettiin Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Hän sai myös potkut Mamma Mia -musikaalista esille tulleiden häirintätapausten vuoksi.

Laulaja myönsi Tähdet tähdet -päätöksen jälkeen, että hänen käyttäytymisessään on ollut toivomisen varaa. Hän kertoi olevansa poikamies ja hakeneensa naisseuraa "turhankin kärkkäästi ja liian suurella yksipuolisella tahdonvoimalla".

Kun Arto Nyberg kysyi Ylen keskusteluohjelmassa syksyllä, onko Metsäketo ahdistellut ja kähminyt naisia, Metsäketo vastasi "varmaan olen kyllä".

Lue myös:

    Uusimmat