Mainos

Naisten kirjoitukset aiheuttivat Tomi Metsäkedolle kärsimystä – Avustaja kuvailee miehen tilannetta: Duunit meni, leimattiin ahdistelijaksi, kauppaan ei voi mennä rauhassa

0:44

Syyttäjä vaatii Helsingin käräjäoikeudessa neljälle naiselle rangaistusta törkeistä kunnianloukkauksista, koska syyttäjän mukaan he loukkasivat laulaja Tomi Metsäkedon kunniaa kirjoittamalla tästä valheellisesti sosiaalisessa mediassa.

Metsäketo yhtyy syyttäjän rangaistusvaatimuksiin.

Oikeudessa keskusteltiin aamupäivällä hetki siitä, olisiko jutussa edellytyksiä sopimiselle, mutta sellaisia ei ollut. Kaikki naiset kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Metsäkedon avustaja kertoi oikeudessa, että naisten kirjoitukset ovat aiheuttaneet laulajalle kärsimystä. Avustaja huomautti, että naisten väitteet laulajasta eivät liity hänen elämäänsä esiintyvänä taiteilijana, vaan ne kuuluvat hänen yksityiselämänsä piiriin.

– Se, että tiedät jonkun henkilön nimeltä, ei tee hänestä läheisempää. Hän on yhtä lailla ihminen kuten muutkin. Metsäketo ei ole syyllistynyt ammatissaan mihinkään tällaiseen, mitä kirjoituksissa väitetään.

– Kuten syyttäjä sanoi, tietoja ei saisi välttämättä kirjoittaa julki, vaikka ne pitäisivätkin paikkaansa. Joukossa tyhmyys tiivistyy. Ensin joku sanoo pahasti ja joku lyö vähän lisää, asianajaja sanoi.

Liittyy keskusteluun siitä mitä saa kirjoittaa

Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläisen mukaan jutussa on kyse kahdesta perusoikeudesta: toisaalta sananvapauden ja toisaalta kunnian ja yksityisyyden välisestä suhteesta. 

Syyttäjän mukaan naisten esittämät väitteet Metsäkedosta ovat valheellisia ja joka tapauksessa halventavia.

– Suomessa käydään aika laajaa keskustelua tällä hetkellä siitä, millä tavalla internetissä ja sosiaalisessa mediassa voi kirjoittaa. Tämäkin juttu liittyy siihen.

Leimattu mies

Metsäkedon avustajan mukaan naisten kirjoitukset ovat aiheuttaneet kärsimystä hänen päämiehelleen.

– Metsäketo on leimattu muun muassa ahdistelijaksi, naisten pahoinpitelijäksi, sairaaksi ihmiseksi. Tällaisten asioiden sanominen on väärin ja se aiheuttaa eittämättä kärsimystä.

Laulajan ympärillä viime syksynä pyörineiden häirintäsyytösten takia hänet poistettiin Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Hän sai myös potkut Mamma Mia -musikaalista esille tulleiden häirintätapausten vuoksi.

– Duunit meni, mutta tästä koituu myös muuta kärsimystä. Metsäketo on julkisuuden henkilö. Jos meistä muista kirjoiteltaisiin tällaista, voisimme silti mennä kauppaan aika rauhassa. Julkisuuden henkilö tunnetaan ja tunnistetaan ja hän saa osakseen paheksuntaa, asianajaja kertoi.

Ihmisille jää käsitys

Asianajaja huomautti, että kävipä oikeusjutussa miten tahansa, ihmisille jää mielikuvia Metsäkedosta.

– Tämä tulee jättämään käsityksen hänestä ja useimmille ainakin häilyvän epäilyksen siitä, että jotain hän varmaan on tehnyt, kun tuolla tavalla on kirjoiteltu.

Syytettyjen naisten avustajat huomauttivat, että Metsäketo ei julkisuuden henkilönä nauti yhtä suurta yksityisyyden suojaa kuin tavalliset ihmiset, ja hänen on sen vuoksi myös siedettävä jonkun verran julkista arvostelua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.