Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tomi Björck: Tämä on tärkeintä pääsiäislampaan valmistuksessa

Julkaistu 28.03.2013 12:39(Päivitetty 28.03.2013 15:55)

Huippukokki Tomi Björck kertoo vinkit pääsiäisherkkujen valmistamiseen.

Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluu tärkeänä elementtinä lampaanliha. Huippukokki Tomi Björck suosittelee kokeilemaan tänä vuonna hieman uudenlaista pääsiäislammasta makkaran muodossa.

Jos pääsiäisen juhlapöytään haluaa kuitenkin sitä perinteistä paistia tai filettä, kannaa Björckin mukaan pitää mielessä muutama seikka:

– Lampaan tekeminen on aika helppoa. Jos on hyvälaatuinen liha, se kannattaa jättää roseeksi. Jos ei ole ihan varma lihan laadusta, niin sitten kannattaa melkein hauduttaa se ylikypsäksi, jolloin siitä saa mureita ja hyviä patoja. Kaikista tärkeintä lampaan kanssa on kuitenkin se, että käyttää runsaasti tuoreyrttejä, Björck vinkkaa

Jälkiruokapöytään Björck suosittelee esimerkiksi juustoa jossain muodossa. Keittiömestarin mukaan kotona voi kokeilla itse juuston valmistamista.

– Se on hauskaa ja aika helppoa, kun varautuu vaan etukäteen hankkimalla kaikki raaka-aineet. Ensimmäisen kerran, kun itse tein juustoa, niin etsin vaan jonkun reseptin netistä ja kokeilin siitä. Se on helppoa, mutta vaatii toki vähän aikaa. Jos ei jaksa itse tehdä juustoa, niin voi tehdä jonkun juustojälkkärin, vaikka juustokakun.

Kokeile reseptejä:

Petra Kiiski/MTV3

Lisää aiheesta:

Haluatko elämäsi parasta lihaa? Lihakokki Joni paljastaa ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"Näin Kari Aihinen neuvoo paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Sitten tulee sahanpurua uunista ulos"Aki Wahlman jakaa parhaat itsenäisyyspäivän ruokavinkit – yhdessä asiassa huippukokki luottaa ruotsalaiseen...Henri Alén jakaa parhaat vinkkinsä pataruokiin: "Ykkösnyrkkisääntö on..."Hans Välimäki vinkkaa: Näin onnistut valitsemaan kaupan parhaat pihvitGrillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeri
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"