Tomi Björck: Tämä on tärkeintä pääsiäislampaan valmistuksessa

Huippukokki Tomi Björck kertoo vinkit pääsiäisherkkujen valmistamiseen.

Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluu tärkeänä elementtinä lampaanliha. Huippukokki Tomi Björck suosittelee kokeilemaan tänä vuonna hieman uudenlaista pääsiäislammasta makkaran muodossa.

Jos pääsiäisen juhlapöytään haluaa kuitenkin sitä perinteistä paistia tai filettä, kannaa Björckin mukaan pitää mielessä muutama seikka:

– Lampaan tekeminen on aika helppoa. Jos on hyvälaatuinen liha, se kannattaa jättää roseeksi. Jos ei ole ihan varma lihan laadusta, niin sitten kannattaa melkein hauduttaa se ylikypsäksi, jolloin siitä saa mureita ja hyviä patoja. Kaikista tärkeintä lampaan kanssa on kuitenkin se, että käyttää runsaasti tuoreyrttejä, Björck vinkkaa

Jälkiruokapöytään Björck suosittelee esimerkiksi juustoa jossain muodossa. Keittiömestarin mukaan kotona voi kokeilla itse juuston valmistamista.

– Se on hauskaa ja aika helppoa, kun varautuu vaan etukäteen hankkimalla kaikki raaka-aineet. Ensimmäisen kerran, kun itse tein juustoa, niin etsin vaan jonkun reseptin netistä ja kokeilin siitä. Se on helppoa, mutta vaatii toki vähän aikaa. Jos ei jaksa itse tehdä juustoa, niin voi tehdä jonkun juustojälkkärin, vaikka juustokakun.

Kokeile reseptejä:

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja