Tökkiikö älypuhelin jatkuvasti? Kokeile tätä: ”Helppo kotiniksi, joka tulisi tehdä säännöllisesti”

Hitaasti toimiva älypuhelin on riesa, johon löytyy kuitenkin yllättävän helppo ratkaisu.

Hidasteleva puhelin on yleinen syy viedä laite huoltoon. Aivan ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin kokeilla kotona niksiä, joka saattaa ratkaista kerralla monta ongelmaa.

Elisan kehityspäällikkö Mikko Pukkila kertoo liikkeisiin tulevan usein asiakkaita, jotka sanovat älypuhelimensa toimivan hitaasti tai jumiutuvan usein.

Monesti pelkkä kännykän uudelleen käynnistäminen ratkaisee ongelman. Pukkila muistuttaa, että laitteen sammuttaminen kannattaa tehdä aina, jos puhelin tuntuu toimivan vähänkään tavallista hitaammin.

– Se on helppo kotiniksi, joka kaikkien tulisi tehdä säännöllisesti, Pukkila sanoo.

Puhelimeen jää välimuistia ja ohjelmia pyörimään, mikä aiheuttaa laitteessa ikään kuin virhetilan. Virran sammutus onkin helppo huoltotoimenpide, joka korjaa useamman käyttäjän ongelman kerralla.

Harva kuitenkaan muistaa tätä tehdä: puhelin pysyy monella päällä ympäri vuorokauden.

– Minimissään kerran viikossa tai parikin kertaa viikossa kannattaa sammuttaa puhelin, antaa vaikka levätä hetken ilman virtaa ja kytkeä takaisin päälle.

Pukkilan mukaan laitteen uudelleenkäynnistys on halpa ja helppo keino, jonka jokainen osaa varmasti tehdä.

– Sitä ei aina huomaa tehdä, mutta eron kyllä huomaa. Tämä on sellainen asia, joka tulee harvoin sanottua ääneen ja se tulee myös monelle yllätyksenä.

***


Lue myös:

    Uusimmat