Tokion olympialaisten avajaisissa nähdään poikkeus – Suomen lippua kantaa kaksi kokenutta urheilijaa

3:24
Tokion olympialaisten yllä on vielä paljon epävarmuutta kaksi päivää ennen avajaisia.

Suomen lippua Tokion olympialaisten avajaisissa kantaa tällä kertaa kaksi urheilijaa, kun tehtävän ottavat vastaan uimari Ari-Pekka Liukkonen ja trap-ammunnan olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela.

Vuoden 2008 Pekingin kisojen kultamitalisti Mäkelä-Nummela osallistuu jo neljänsiin olympiakisoihinsa. Vapaauinnin Euroopan mestari Liukkonen oli ensimmäistä kertaa mukana Lontoossa 2012. Hänelle kisat ovat uran kolmannet.

Perjantaina järjestettävät Tokion olympialaisten avajaiset viedään läpi poikkeavasti aiempiin vuosiin nähden, mutta avajaismarssi toteutetaan tälläkin kertaa.

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo perustelut lipunkantajien valinnalle.

– Suomen lipun kantaminen olympialaisten avajaisissa on urheilijoiden keskuudessa arvostettu tehtävä, jolla on pitkä traditio. Halusimme valita tehtävään urheilijat, joilla on pitkäkestoinen ja kunnioitettava ura kansainvälisellä huipulla, ja jotka ovat myös joukkueen sisällä vahvoja persoonia.

– Näillä kriteereillä Satu ja Ari-Pekka ovat erinomainen valinta lipunkantajan rooliin, Suomen joukkuetta Tokiossa johtava Lehtimäki sanoo.

Suomen joukkueesta on tällä kertaa kaksi kolmasosaa olympialaisten ensikertalaisia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja