Toinenkin järkyttävä tapaturma suositussa vesipuistossa: 23-vuotias David ei kävele ehkä enää koskaan – Joen, 25, naama repeytyi

Espanjalaisessa vesipuistossa heinäkuun alussa pahasti itsensä loukannut 23-vuotias mies on pystynyt puhumaan ensimmäistä kertaa traagisen onnettomuuden jälkeen. Lisäksi on käynyt ilmi, että samassa liukumäessä on sattunut muitakin vakavia onnettomuuksia. 

Kerroimme aiemmin heinäkuussa Espanjan Benidormissa sattuneesta vesiliukumäkionnettomuudesta, jossa 23-vuotias brittituristi David Briffaut saattoi halvaantua loppuelämäkseen:

David laski suositussa Aqualandia-vesipuistossa sijaitsevaa vesiliukumäkeä tyttöystävänsä Pennyn, 22, kanssa.

Pariskunta laski mäen punaisilla patjoilla mahallaan maaten ja kasvot eteenpäin. Veteen osuessaan Davidin niska kuitenkin retkahti. Isku aiheutti vakavat vauriot kahteen niskanikamaan, halvaannuttaen Davidin mahdollisesti loppuelämäkseen. 

– Elämme jokaisen vanhemman painajaista. Poikamme lähti lomalle naisystävänsä kanssa ja nyt meille on kerrottu, ettei hän ehkä enää kävele, äiti Lorraine kommentoi aiemmin brittilehdistölle. 

Karmea tapaus tallentui videolle, jossa näkyy, miten David nauraa Pennyn kanssa vain hetkeä ennen onnettomuutta. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kotiinkuljetus Espanjasta onnistui joukkorahoituksen avulla 

Pian onnettomuuden jälkeen Davidin perhe perusti joukkorahoituskampanjan, jolla kerättiin varoja 23-vuotiaan kuljettamiseen espanjalaissairaalasta kotiin Ison-Britannian Essexiin. Kampanjan tavoitesumma kerääntyi nopeasti kasaan, kun ihmiset ympäri maailmaa lahjoittivat rahaa luettuaan Davidin kohtalosta.

Nyt rahaa on kertynyt jo yli 90 000 euroa ja David on vihdoin saatu kotiin. Brittilehti The Sunin mukaan David on toipunut onnettomuudesta osittain, eikä tarvitse enää hengityskonetta. . 

– David on palannut kotiin Espanjasta ambulanssilentokoneella ja siirretty brittiläiseen sairaalaan. Häntä ei enää pidetä nukutettuna ja meitä rohkaisee se tieto, että hän on pystynyt kommunikoimaan perheenjäseniensä kanssa, Davidin eno Mark Pooley kommentoi perheen tiedonannossa. 

Lääkärit ovat kuitenkin edelleen huolissaan tilanteesta, eikä ole varmuutta siitä, pystyykö David enää koskaan kävelemään. Vammat tulevat joka tapauksessa vaatimaan elinikäistä hoitoa ja David apuvälineitä elämäänsä. Davidin eno vaatii, että koko onnettomuus tutkitaan perinpohjaisesti.

– Tämä asia täytyy tutkia. David ei pelleillyt liukumäessä, tai mitään sellaista. Hän käytti vesiliukumäkeä ohjeistetulla tavalla, joten tämä ei voi mitenkään olla hänen vikansa, Pooley kommentoi. 

Samassa liukumäessä muitakin onnettomuuksia: Joen naama repeytyi

Aqualandian edustajat ovat enon kanssa eri mieltä. Puiston mukaan vesiliukumäki ei ole vaarallinen ja tapauksesta otettu video osoittaa, että David ei toiminut ohjeiden mukaan. On kuitenkin epäselvää, mitä ohjeita David on laskiessaan rikkonut, sillä vesipuiston omalla videolla demonstroidaa laskua samaan tapaan kasvot menosuuntaan:


Davidin tapauksen jälkeen brittimedioiden tietouteen on kuitenkin noussut useita muitakin samaisessa liukumäessä sattuneita onnettomuuksia. 25-vuotias Joe Pollard kertoi The Sunille loukkaantuneensa vesiliukumäessä vain kuukautta aiemmin. Pollardin mukaan hänen naamansa repeytyi pahasti laskun yhteydessä. Mies kertoo lentäneensä liukumäessä ilmaan pompun kohdalla ja laskeutuneensa naama edellä liukumäen taitekohtaan. 

– Minua sattui älyttömästi ja olin shokissa. En ensin tajunnut, mitä on tapahtunut. Veri vain valui pitkin kroppaani, Pollard kuvailee.

– Yksikään vesipuiston työntekijöistä ei tarjonnut apua, eikä tullut kysymään, kuinka minulle kävi. Rehellisesti sanottuna koko vesipuisto vaikutti vaaralliselta, hän jatkaa.

Myös 37-vuotiaan Ryan Ballin kerrotaan loukanneen niskansa samaisessa liukumäessä kuukautta ennen Davidin onnettomuutta. 

Espanjan Benidormissa sijaitseva Aquapark on ollut toiminnassa vuodesta 1984. Vesipuistossa vierailee vuosittain noin 11 miljoonaa kävijää. 

Lähteet: The Sun, Mirror


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja