Toimittaja: Mick "kertoi kaiken" Michael Schumacherin tilasta – "Tähän kysymykseen on vain yksi vastaus"

Blick-lehden konkaritoimittaja Roger Benoit on tehnyt karun tulkinnan F1-legenda Michael Schumacherin tilasta.

Schumacherin perhe on puhunut seitsenkertaisen F1-maailmanmestarin voinnista hyvin vähän sen jälkeen, kun saksalaislegenda loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa joulukuussa 2013. 

Schumacherin perheen tiedotuspolitiikkaa on vuosien varrella kritisoinut muun muassa sveitsiläisen Blickin pitkäaikainen formulatoimittaja Roger Benoit. Hän luonnehti vuonna 2016, että kyseessä on "suuri skandaali".

– Ihmiset haluavat tietää, miten hän voi. Antakaa heille jotakin! Benoit sanoi Expressenille.

Nyt Benoit on puhunut Schumacher-muistoistaan Blickin laajassa konkaritoimittajan haastatteluun perustuvassa artikkelissa. Sveitsiläistoimittajalla ei ole sanojensa mukaan tietoa saksalaisen tilasta, mutta hän on tehnyt siitä perustellun tulkinnan.

– Tähän kysymykseen on vain yksi vastaus ja hänen poikansa Mick antoi sen vuonna 2022 (toim. huom. Netflixin vuonna 2021 julkaistussa dokumentissa) yhdessä harvinaisista haastatteluista: "Antaisin mitä tahansa puhuakseni isälleni." Tämä lause kertoo kaiken siitä, miten hänen isänsä on voinut yli 3 500 päivää. Tapaus ilman toivoa, Benoit kommentoi.

"Schumi olisi ylpeä minusta"

Benoit'lta kysyttiin, mitä hän sanoisi hypoteettisessa skenaariossa Schumacherille, jos mies tulisi kulman takaa vastaan.

– Olisin alkuun yllättynyt, sitten iloinen ja menisin hänen kanssaan oluelle. Ja muistuttaisin, että hän on minulle illallisen velkaa.

Toimittaja tarkensi myös kyseisen vedon taustan.

– Eräänä hetkenä hän tuli luokseni ja sanoi: "Roger, olet lihonut! Sinun täytyy painaa jo 90 kiloa." Vastasin: Oletko hullu, nämä ovat hyvät 84." Hän ei kuitenkaan jättänyt asiaa siihen, vaan varmisti, että seisoisin varikolla vaa'alla. Se näytti silloin 86,8 kiloa, mutta paidan ja housujen kera. Hän lupasi silloin illallisen minulle, jos pudotan painoni alle 80 kilon.

Tähän Benoit dieetin jälkeen myös pääsi. Schumacher oli hänen mukaansa vaikuttunut ja jää toimittajan sanoin luultavasti ikuisesti illallisen velkaa.

– Olen silti hänelle kiitollinen, koska ilman häntä en olisi laihtunut. 

Benoit kertoi nousseensa vaa'alle haastattelupäivän aamuna ja vaaka oli näyttänyt 80,8 kiloa.

– "Schumi" olisi ylpeä minusta.

Lue myös:

    Uusimmat