Michael Schumacherin kustannuksella häikäilemätön tempaus – entinen F1-kuski avasi suunsa: "Kuvottavaa"

Tulosruutu toukokuussa 2022: Ferrari raivostutti Michael Schumacherin suosimisella, Kimi Räikkönen tylynä medialle 7:30
Arkistojuttu Michael Schumacherin menestyksekkäiltä Ferrari-ajoilta.

Michael Schumacherin entinen F1-tallikaveri ja -kilpakumppani Johnny Herbert ei kaihtanut sanoissaan kommentoidessaan saksalaislehti Die Aktuellen totaalisen häikäilemätöntä temppua. Aviisi hehkutti huhtikuussa kannessaan Michael Schumacherin haastattelua, mutta tosiasiassa kyseinen "haastattelu" oli tekoälyn avulla toteutettu.

Seitsenkertaisen F1-maailmanmestarin Schumacherin terveydentilasta on kuultu hyvin vähän sen jälkeen, kun saksalaislegenda joutui vakavaan lasketteluonnettomuuteen joulukuussa 2013. Saksalaislehti Die Aktuelle oli painanut kuitenkin etusivulleen hätkähdyttävää tekstiä Schumacherin kuvan kera. Se hehkutti "maailmansensaatiota" ja "ensimmäistä haastattelua", vaikka oikeaa haastattelua ei ollut tehty, vaan kyse oli tekoälyllä toteutetusta tempauksesta.

Saksalaiselle mediayhtiölle Funke tämä riitti ja se ilmoitti antaneensa potkut Die Aktuellen päätoimittajana vuodesta 2009 toimineelle Anne Hoffmannille. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan närkästynyt Schumacherin perhe on ryhtymässä oikeustoimiin Die Aktuellea vastaan.

Die Aktuellen tempauksesta on nyt puhunut suorin sanoin Johnny Herbert.

– Saksalaislehden haastattelu oli kuvottava. Tämä on moderni, hullu tekoälyn maailma, joka voi olla vaarallinen. Tuo oli suuri esimerkki sen käyttämisestä täysin väärällä tavalla, hän sanoi ICE36:lle.

Brittikuski Herbert ajoi Schumacherin tallikaverina Benettonilla loppukaudella 1994 ja koko sesongin 1995, mutta jäi kyseisinä vuosina ensimmäiset maailmanmestaruutensa voittaneen Schumacherin varjoon. Herbertin mukaan Schumacher "oli armoton, ja siksi saavutti sen, mitä saavutti".

Herbertillä ei ole sanojensa mukaan yhteyksiä Schumacherin perheeseen, joka on pitänyt lähipiirin pienenä.

– Pystyn ymmärtämään Michaelin viehätysvoiman, koska kyseessä on tarina, jolle ei ole tullut vielä loppua. Michaelissa on loputonta tenhoa, Herbert pohti.

Herbert ja Schumacher jatkoivat kauden 1995 jälkeen F1-uriaan eri talleissa.

Lue myös:

    Uusimmat