Toimittaja lähti selvittämään, mitä Michael Schumacherille kävi – karua tekstiä tapahtumapaikalta

Tulosruutu toukokuussa 2022: Ferrari raivostutti Michael Schumacherin suosimisella, Kimi Räikkönen tylynä medialle 7:30
Arkistojuttu Tulosruudusta: Ferrari herätti närää Michael Schumacherin suosimisella – Kimi Räikkönen tylynä medialle

F1-legenda Michael Schumacherin vuoden 2013 vakavasta lasketteluonnettomuudesta on tehty uusi tutkimus, jossa johtopäätökset ovat karuja.

Seitsemän F1-maailmanmestaruutta voittanut, autourheilun suurimpiin legendoihin lukeutuva saksalainen Michael Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa Ranskan alpeilla joulukuussa 2013. Schumacherin perhe on sittemmin varjellut legendan yksityisyyttä, eikä miehen terveydentilasta ole julkisuuteen tarkemmin hiiskuttu.

Toimittaja Jens Gideon on sen sijaan toteuttanut nyt saksalaiselle yleisradioyhtiö Norddeutscher Rundfunkille uuden tutkimuksen vuoden 2013 onnettomuudesta. 

Podcastissa Schumacherin tapausta yksityiskohtaisesti luotaava Gideon lähti onnettomuuspaikalle ja haastatteli projektinsa yhteydessä myös monia Schumacherille läheisiä ihmisiä, muun muassa Ralf-veljeä ja Mick-poikaa. Hän sai ääneen myös saksalaisen nelinkertaisen F1-maailmanmestarin, Schumacherin kanssa läheisissä väleissä olleen Sebastian Vettelin.

– Tämä on tietysti vaikeaa meille kaikille, erityisesti Mickille. Minusta on kuitenkin tärkeää muistaa, että hän (Michael Schumacher) taistelee edelleen, Vettel kertoi.

Niin ikään haastateltu Gideonin belgialainen toimittajakollega on vakuuttunut siitä, missä Schumacherilla meni pieleen. Lunta oli tuolloin vähäisesti.

Toimittaja valotti käyneensä tapahtumapaikalla monia kertoja päivinä, jolloin kevyt lumi tuskin riitti peittämään kiviä.

– Et mene sinne sellaisena päivänä, hän sanoi.

– On selvää, että lunta ei ollut tarpeeksi.

Tutkimuksesta raportoiva kölniläinen Express-lehti huomauttaa Schumacherin ”tunteneen alueen kuin omat taskunsa, koska hänellä oli asunto rinteiden lähellä”. 

Kypärä halkesi osiin

Ensiapuhenkilöstön jälkeen ensimmäisenä Schumacherin onnettomuuspaikalle saapunut hiihto-ohjaaja André kyseli tilanteesta tietääkseen, mitä oli tapahtunut.

– Schumacher luultavasti iski suksensa kiveen ja löi päänsä toiseen.

Jo pian Schumacherin onnettomuuden jälkeen tiedettiin, että hän oli muutamien metrien päässä merkitystä rinteestä ja törmäsi kiveen. Asianmukaisesti merkitty reitti oli tutkijoiden mukaan kohtalaisen loiva, eikä Schumacher tutkijoiden mukaan hidastanut vauhtiaan.

Schumacherin kypärä halkesi onnettomuuden yhteydessä osiin.

Lue myös:

    Uusimmat