Toimittaja lähetyksessä: Näin autamme Egyptin katulapsia

Toimittaja ja kuvaaja Päivi Arvonen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten hän ystäviensä kanssa reagoinut Egyptin vakavaan katulapsiongelmaan.

Toimittaja ja kuvaaja Päivi Arvonen törmäsi Egyptin valtaisaan katulapsiongelmaan kirjoittaessaan ihmisoikeusasioista. Hän kertoo, että ainakaan Mubarakin aikainen Egypti ei tunnustanut katulapsiongelman olemassaoloa, ja katulapsilla on hyvin vähän auttajia.

– Kyllä heitä siellä arjessa näkee, ja nyt oikeastaan vallankumouksen jälkeen on näkynyt kaduilla vielä enemmän, koska poliisi ei ole samassa mittakaavassa pidättänyt heitä. Pidätysten yhteydessä katulapset ovat joutuneet kokemaan väkivaltaa. He ovat oppineet, etteivät ole turvassa juuri missään, paitsi muutamissa harvoissa turvakodeissa, Arvonen kertoi.

Hän perusti vuonna 2003 kahden ystävänsä kanssa kansalaisjärjestö Kulttuurikameleontit ry:n. Viimeiset kaksi vuotta he ovat toteuttaneet Kairon katulapset -kehitysyhteistyöhanketta egyptiläisen yhteistyökumppanin kanssa.

– Olemme läsnä nuorten äitien turvakodissa, tyttöjen ja poikien päiväkeskuksessa sekä pienten hylättyjen lasten keskuksessa. Nuorten äitien turvakodissa on erittäin onnistuneesti käynnistetty korupajatoiminta, Arvonen selvitti.

Nuorten äitien turvakodissa on jo muutama nuori nainen osoittautunut korujen tekemisessä niin taitavaksi, että pystyy osin hankkimaan toimeentuloa, kunhan itsenäistyy turvakodista.

Järjestöllä on noin 130 jäsentä. Kairon hanke tehdään täysin vapaaehtoistyöllä, lahjoitusvaroin ja jäsenmaksujen turvin.

– Me emme varsinaisesti anna rahaa tälle yhteistyökumppanille, vaan tarvittaessa hankimme erilaisia asioita turvakotiin, kuten esimerkiksi vedenlämmittimiä. Viimeisin viesti oli, että heillä on hyvin vähän tuoretavaraa, joten olemme ostaneet appelsiineja ja banaaneja, Arvonen sanoi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mitä muutoksia vuoden takainen vallankumous on saanut aikaan Egyptissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja