Katso, mitä muuta nähtävää Egyptissä on kuin pyramidit

Egyptissä useamman vuoden asunut toimittaja Päivi Arvonen vinkkaa, mitä Egyptissä kannattaa nähdä pyramidien lisäksi.

Mokattamin kalliokirkko

Arvonen kertoo itse vievänsä vieraansa jätteenkerääjien kylän läpi Mokattamin kalliokirkkoon. Kirkko on vaikuttava elämys, kuten myös tie sinne jätteestä elävän kaupunginosan läpi.

Purjehdus

Purjehdus yksipurjeisella felukka-veneellä auringonlaskun aikaan on rauhoittava katko miljoonakaupungin metelistä, etenkin jos felukan ja kapteenin vuokraa hieman kauempaa keskustasta.

Arvosen oma suosikkilaituri suosikkikapteeneineen sijaitsee Maadin kaupunginosaan vievällä rantakadulla. Tarkemmin sanottuna ravintola TGI Friday's:n lähellä.

Kairo

Egyptin pääkaupungin Kairon perusnähtävyyksiä ovat Egyptiläinen museo, Khan el Khalilin basaarialue, koptilainen kaupunginosa, Citadel-linnoitus ja siellä Mohammed Alin moskeija.

Gizan pyramidivisiittiin on hyvä yhdistää lounas viereisessä Mena House -palatsihotellissa, jonka ruokasalista voi myös ihailla pyramideja.

Marsa Alam

Marsa Alam sopii rauhallista aurinko- ja rantalomaa etsiville.

Punaisenmeren rantalomakohde Marsa Alam on erityisesti italialaisten suosiossa. Hotellit ovat kalliimpia kuin esimerkiksi Hurghadassa, mutta tasokin on korkeampi.

Sakkaran porraspyramidi

Sakkaran porraspyramidi ei ole kaukana Kairosta. Kuudesta portaasta koostuva pyramidi on Egyptin vanhin suuri kivirakennelma.

Samalla kannattaa vierailla ainutlaatuisessa Wissa Wassefin taidekeskuksessa Harraneyan kylässä, Sakkaran tien varrella.

Siwan aavikkokeidas

Siwan aavikkokeidas lähellä Libyan rajaa on yksi Arvosen omista suosikeista. Berberikaupungissa tunnelma on erilainen kuin muualla Egyptissä, ja yöpyminen sähköttömässä ekohotellissa on ikimuistoinen elämys.

Niilin risteily

Niilin risteilyn aikana on mahdollisuus nähdä upeimmat faaraoidenaikaiset kohteet. Risteilyjä tehdään Luxorin ja Assaunin välillä.

Itämainen tanssi saa uuden mausteen Nile Pharaohs -illallisristeilyllä. Esiintymässä on myös suomalainen itämaisen tanssin ammattilainen Outi Boman.

Dahabin lomakaupunki

Dahabin lomakaupungissa Siinailla tunnelma on aidompi ja alkuperäisempi kuin esimerkiksi Sharm el Sheikhissä.

Kuvat: Päivi Arvonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja