Toimiko keskusta oikein, Seppo Kääriäinen? Konkariedustajat vastaavat, onko jatkuvan velanoton vaarana talouden ylikuumeneminen

7:58
Kuka voitti, kuka hävisi? Konkarit Seppo Kääriäinen ja Erkki Tuomioja vastaavat

Keskustan ja SDP:n kehysriihivääntö oli äityä paikoin rumaksi. Mutta mitä neuvotteluista ja lopputuloksesta ovat mieltä puolueiden konkarit, Erkki Tuomioja ja eduskunnan jo jättänyt Seppo Kääriäinen?

– Minusta hallituksessa pysyminen oli oikea ratkaisu ja se, että puoluejohto harkitsi kaikki seikat huomioon ottaen, Euroopassa ja muualla, minusta se oli vastuullinen päätös, Kääriäinen kommentoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Esko Aho piti huolestuttavana, että hallitus haluaa ottaa lisää velkaa, kun suomalaisilla on pankkitileillään yli 100 miljardia euroa. Onko vaarana talouden ylikuumeneminen?

 – Varmaan Aho ja monet muutkin ovat tästä varoitelleet, siihenkin on perusteet olemassa. Myös maan hallituksella, Marinilla ja Saarikolla on kärjessä käsitys. että velkaantumiselle tulee stoppi lähivuosina. Vuoteen 2025 tulot ja menot ovat tavoitteen mukaan tasapainossa, Kääriäinen jatkoi ja sanoi, että sovitun budjetin ylittäminen 1,4 miljardilla seuraavan kahden vuoden aikana oli nyt väistämätöntä.

Kääriäinen piti tärkeimpänä hallituksen tavoitteena työllisyystoimia.

 – Tavoite pitää olla 75 (työllisyysprosentti), siihen on tällä hallituksella toivottavasti eväitä, että yrityksellä on intoa investoida ja palkata ihmisiä.

Tuomioja halusi muistuttaa, että maailma on yhä hyvin epävarmassa tilassa, joten kehysriihen päätösten täytyy olla valmis joustamaan, jos pandemia jatkaa jylläämistään. Hallituksen talouslinjauksia hän silti kiitteli.

 – Jos nyt olisi lähdetty miljardileikkauksiin opposition ehdotusten mukaan, se olisi varmin tapa suistaa Suomen orastava talous kurimukseen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja