Mainos

”Toimii saunan lauteillakin” – MTV:n lukijat kertovat, miksi eivät luovu vanhoista Nokia-kännyköistään

Vanhoissa kännyköissä on oma taikansa. MTV Digin lukijat kertovat, miksi eivät vaihtaisi luottoluuriaan pois mistään hinnasta.

Älypuhelinten kulta-aikana vanhojen kännyköiden käyttäjiä saatetaan katsoa huvittuneesti, mutta säännöllisesti saamme myös muistutuksena kuulla hienoja tarinoita jopa vuosikymmeniä kestäneistä kännyköistä.

Vaikka upouutta älypuhelinta ja 20 vuotta vanhaa kännykkää ei toiminnaltaan voi oikein verrata toisiinsa, voittavat vanhemmat luurit uutukaiset vähintäänkin kestävyydellä. Parhaimmillaan kännykkä on palvellut jopa toistakymmentä vuotta.

Kysyimme MTV Digin lukijoilta, löytyykö heidän taskuistaan vielä vanhemman polven kännyköitä. Niitähän löytyi!

”Kyllä, Nokia 3510i. En ole koskaan viitsinyt ostaa kännyköitä innokkaasti. On pudonnut lattialle, eihän tuosta ole haittaa ollut. En muista kuinka kauan on palvellut. Otin äsken akun pois, akun takaisin laittamisen jälkeen oli päivämäärä 2004.”

Mies, 34 vuotta

”Minulla on alkuperäinen Nokia 6100, type NPL-2 mallin puhelin edelleen käytössä, niin sanottuna kakkospuhelimena. On kevyt ja pienen kokoinen käytössä. Mukava ottaa mukaan liikuntaharrastuksiin tai juhliin puvun taskuun. Ison ja raskaan kuuden tuuman näytöllä varustetun älypuhelimen sijaan.”

Mies, 58 vuotta

”Omistan ainakin 10 vuotta vanhan Nokian, joka toimii hyvin. En tiedä sen merkkiä tarkemmin, mutta ostin kaikkein halvimman silloin eli 50 euroa, kun olin matkalla ja vanha Ericsson-puhelin sammui. Olen hankkimassa uutta, mutta ei kiirettä, tämä toimii.”

Nainen, 79 vuotta

”Kylläpä löytyy. Legendaarinen Nokia 1611. Katsoin ostokuitin: 11.12.1997. Ei ole jokapäiväisessä käytössä, pari kertaa kuukaudessa lataan ja soitan pojalleni, että pidän puhelimen hengissä. Joskus olen ottanut töihin mukaan niin kaverit kysyvät että mikä tuo on? Puhelimessa on yksivärinen näyttö kahdella tekstirivillä, tekstiviestit onnistuu. Eipä tarvii netissä surffailla. Ei ole ikinä tarvinnut huollossa käyttää ja silti toimii. Parasta siinä on, että sillä voi soittaa ja laittaa viestejä. Kokoelmastani löytyy toki myös muita Nokialaisia tästä 1611:stä eteenpäin noin 60 kappaletta. Kaikki alkuperäispakkauksissaan kaikkine tavaroineen ja huippu siistissä kunnossa sekä toimivia. Että tällä lailla Nokia on pop.”

Mies, 54 vuotta

”Löytyy ja on uskollisesti palvellut tarpeitani, monessa ollut mukana. On saanut lieviä kolhuja. Olen testannut toimivuuden saunan lauteillakin ja toimii. Parasta on yksinkertainen käyttö. Ei turhia tämän ajan höpsötyksiä. Ainoa vika, liittymät tämän ajan älypuhelimiin. Saisi löytyä yksinkertaisemmat ja edullisemmat liittymät. Puhelimeni tyyppi on NHM -5NX ja malli 3310. Siitä saakka puhelin ollut, kun mallia alkoi tulla myyntiin.”

Mies, 76 vuotta

”Minulla on 14 vuotta vanha Nokian 3410 malli. En myöskään haluaisi ikinä luopua siitä, se toimii aina!”

Nainen, 52 vuotta

”Olen säilyttänyt varapuhelimena 11 vuotta vanhan Nokia N91 -älypuhelimen. Käytän sitä satunnaisesti, mutta toimii edelleen moitteetta. Laite oli aikanaan ensimmäisiä älypuhelimia ja edistyksellinen musiikkisoitinpuhelin, jossa on oikea kovalevy. Lisäksi löytyi Bluetooth ja WLAN. Softa oli Symbiania ja se tuki 2- ja 3G-verkkoja. Musiikin kuuntelun lisäksi käytin sitä muun muassa videokuvaukseen, vaikka kamerassa oli nykyarvion mukaan vain säälittävä 1,9 megapikselin kenno. Eräs Nokian asiantuntija kertoi, että älä hävitä tätä laitetta, siitä tulee vielä keräilyharvinaisuus!”

Mies, 62 vuotta

”Minulla on tuollainen samanlainen. Ollut käytössä 16 vuotta. Äidillä on myös 3310, ollut käytössä 18 vuotta. Lisäksi tiedän kymmenkunta muuta, joilla on tuollainen. Bussissakin usein nähnyt noita. Ei siis millään tavoin poikkeuksellista, että jollain on vanha puhelin. Paremmin ne toimii kuin nämä uudet lääppimismallit.”

Nainen, 33 vuotta

Löytyykö sinultakin vanhemman polvelun luottoluuri, josta et luopuisi mistään hinnasta? Kerro tarinasi alla olevalla lomakkeella!


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.