"Todellisuus on sata kertaa raaempaa, kuin TV:stä pystytään näyttämään” Ylikomisario Jari Kinnunen oli ennen paha poika kadulla - Tutkii nyt pahimpia väkivaltarikoksia

Ylikomisario Jari Kinnunen puhuu rankasta taustastaan Studio-ohjelmassa 0:51
Katso video: Studio-ohjelman haastattelussa ylikomisario Jari Kinnunen

Studio-ohjelman jaksossa keskusteltiin tällä kertaa väkivallasta. Sohvalle istahti muiden muassa ylikomisario Jari Kinnunen, jonka nuoruus karttui kadulla väkivallan parissa. Hänen itsensä mukaan oli lähinnä onnen kauppaa, tuliko miehestä poliisi vai konna.

Rikosmaailmaa niin poliisin, kuin pahan pojankin vinkkelistä nähneellä Kinnusella ei ole alamaailmasta muuta, kuin karua kerrottavaa.

– Maailma on brutaali, raaka, pakottava, alistava ja ihmisarvoa halveksiva. Oon itse tapellu kadulla, oon ollut se paha poika. Olen nähnyt ja kokenut väkivaltaa, myös sellaista väkivaltaa, josta johdan nyt tutkintaa, Kinnunen kertoo.

Kinnunen keskusteli samalla sohvalla ex-jengiläisen Miika Mehmetin sekä elokuvaohjaaja Aleksi Bardyn kanssa myös siitä, kuinka väkivallasta on tullut arkipäivää elokuva- ja TV-maailmassa. 

Työssään rankkoja asioita tutkitva Kinnunen ei halua katsoa väkivaltaa vapaa-ajallaan edes elokuvan, tai TV-sarjan muodossa.

– Mulla on mitta siihen täynnä. Todellisuus on sata kertaa raaempaa, kuin mitä siellä pystytään kertaakaan näyttämään.

Suku tarjosi turvaverkkoa väärälle tielle ajaantuneelle nuorelle

Kinnusen aikoinaan pois kaduilta patisti omien vanhempien sijaan sukulaisten tuki. Muun suvun tarjoama turvaverkko muodostui lopulta nykyiselle ylikomisariolle elintärkeäksi, sillä tarina olisi voinut olla ilman sitä hyvin toisenlainen. 

- Mun onni on ollut se, että sain muulta suvulta turvaa. Ydinperhe ei toiminut. Lopullinen niittihän oli se, että kun vanhemmat kuoli, niin olin sitten sen turvaverkon piirissä. Elämä ois ollut varmaan ollut toisenlaista, jos ois joutunut elämään vanhempien kanssa siihen loppuun saakka.

Oman kokemuksen syvällä rintaäänellä puhuva Kinnunen korostaa puheissaan ennen kaikkea sitä, että asioihin olisi pystyttävä puuttumaan perheen sisällä ennen kuin on liian myöhäistä.

– Pitäis pystyä puuttumaan kehitykseen jo siinä vaiheessa, kun nähdään, että perheessä elämäntilanne on täysin hukassa ja sitä kautta se lapsi joutuu kokemaan asioita, joita lasten ei pitäisi joutua kokemaan. Ettei se periytyisi se käytös, mitä kotoa saa.

Studio MTV3:lla tiistaisin kello 21.


Lue myös:

    Uusimmat