Mainos

Todella röyhkeä varkaus: Vanhuksen kotoa vietiin yli 100 000 euroa

Juuassa yksin asuvalta 79-vuotiaalta mieheltä varastettiin yli 100 000 euroa käteistä rahaa. Epäilty rikos tapahtui jo viime vuoden joulukuussa, mutta tutkinnallisista syistä Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti asiasta vasta tänään.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun miehen luo oli tullut tämän tuntema noin 55-vuotias nainen. Nainen oli miehen mukaan ainoa, joka tiesi kotona olleesta rahakätköstä. 

Poliisi epäilee, että nainen oli udellut rahakätkön paikan, ja lähtenyt miehen kanssa sen jälkeen Nurmekseen. Ajettuaan muutaman kilometrin nainen oli pysäyttänyt auton ja poistunut hetkeksi autosta.  Tämän jälkeen matka oli jatkunut.

Kaksikon palattua myöhemmin takaisin, mies huomasi, että taloon oli murtauduttu ja talosta oli varastettu ainoastaan kätkössä olleet rahat. Nainen oli poistunut paikalta ennen poliisien tuloa. Sodankylästä kotoisin ollut nainen otettiin kiinni Kauhajoelta muutamaa päivää myöhemmin.

Tapausta tutkittiin törkeänä varkautena omaisuuden suuren arvon sekä teon suunnitelmallisuuden takia. Rikoksen toteutuksessa epäillään olleen mukana useita henkilöitä. Mahdollisesti rikoksen suunnittelu oli alkanut jo kuukausia aiemmin.

Rahat talokauppaa varten

Vanhus kertoi poliisille, että hänellä oli tarkoitus viedä kyseinen rahasumma tallelokeroon. Rahat hän oli nostanut tileiltään muutamaa viikkoa aiemmin tarkoituksenaan ostaa talo pakkohuutokaupasta. 

Jutun esitutkinnan aikana oli vangittuna kolme henkilöä, joita epäiltiin todennäköisin syin törkeästä varkaudesta. Lisäksi kaksi henkilöä oli pidätettynä. Kaikki kiinniotetut on vapautettu. Poliisi suoritti lukuisia kotietsintöjä ja tutkinnassa käytettiin apuna telepakkokeinoja.

Juttu siirtyy tällä viikolla syyttäjälle syyteharkintaan. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.