Tjäreborg: Suurin osa maanantaina jumiin jääneistä matkustajista on päässyt palaamaan Suomeen

5:30

Matkanjärjestäjä Tjäreborgin mukaan suurin osa maanantaina jumiin jääneistä matkustajista on päässyt palaamaan Suomeen.

Myyntijohtaja Saana Ruonala kertoi STT:lle sähköpostitse, että viimeisten kotiinpaluujärjestelyjä työstetään kaiken aikaa.

– Seuraavat lomalentomme toteutetaan normaalisti ja mikäli liikenteessä esiintyy poikkeuksia, informoimme niistä asiakkaitamme, Ruonala ilmoitti.

Lähes 3 000 suomalaisturistia jäi lomakohteisiin jumiin maanantaina, kun Tjäreborgin emoyhtiö Thomas Cook ilmoitti menevänsä konkurssiin.

Ruonala pahoitteli poikkeustilanteesta aiheutuneita ongelmia matkustajille.

Tjäreborg jatkaa matkamyyntiään ja kauppaa parhaillaan valmismatkoja marras- ja joulukuuksi muun muassa Kanariansaarille ja Kap Verdeen 150–300 euron alennuksilla.

Tjäreborgin verkkosivuilla rauhoitellaan huolestuneita matkustajia ja kerrotaan, että emoyhtiön konkurssista huolimatta Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt Ving, Spies ja Globetrotter sekä lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia jatkavat toimintaansa normaalisti.

Brittituristien kotiutusoperaatio jatkuu

Britanniassa maan siviili-ilmailuviranomainen CAA puolestaan kertoi verkkosivuillaan lennättäneensä maanantain, tiistain ja keskiviikon aikana kotiin yhteensä 46 000 Thomas Cookin konkurssin vuoksi ulkomaille jäänyttä brittituristia. Lähes kaikki eli 95 prosenttia heistä saatiin kuljetettua kotiin alkuperäisen matkasuunnitelman mukaisena paluupäivänä, CAA kertoi.

Torstain palautuslennoilla oli määrä tuoda kotiin noin 16 000 brittiä.

Thomas Cookin konkurssin myötä ilman paluukuljetusta jäi yhteensä 150 000 brittiä. Heidän kotiin lennättämisensä on viranomaisten mukaan rauhanajan suurin operaatio, joka on kastettu Matterhorniksi. Sitä varten on vuokrattu niin paljon lentokoneita, että ne muodostaisivat yhdessä maailman viidenneksi suurimman lentoyhtiön.

Brittien palautuslennot jatkuvat lokakuun 6. päivään saakka. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja