Tjäreborg peruu kaikki maanantain lentonsa: "Olemme äärimmäisen pahoillamme"

Tjäreborgin emoyhtiö meni konkurssiin – lappeenrantalainen Iida jäi lentokentälle 5 minuuttia ennen lähtöä 3:02

Matkatoimisto Tjäreborgin emoyhtiön Thomas Cookin konkurssi vaikuttaa välittömästi konsernin lentoyhtiön lentoihin myös Pohjoismaissa.

Thomas Cook Airlines Scandinavia ei voi lentää konkurssin vuoksi lainkaan, yhtiö kertoo verkkosivuillaan.

Yhtiön Pohjoismaissa toimiva johto päätti, että kaikki maanantaina lähtevät lennot perutaan.

Maanantain perumiset vaikuttavat yhteensä 525 lähtevään suomalaismatkustajaan. Suomeen palaavia matkustajia piti olla maanantaina 413.

Vaikuttaako konkurssi lomamatkaasi? Ota meihin yhteyttä: uutiset@mtv.fi tai WhatsApp: 040 5785504.

Tjäreborg toivoo voivansa tiedottaa lisää tilanteesta maanantain aikana.

Yksi Suomesta lähtevä lento ehdittiin jo perua maanantaiaamuna. Kyseessä on Helsinki-Vantaalta Kyproksen Larnakaan kello 7.00 lähtemään tarkoitettu lento.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta harmista ja mielipahasta. Viimeiseen asti pyrimme järjestämään asioita niin, että lennot olisi voitu lentää. Se osoittautui kuitenkin mahdottomaksi ja maanantain lennot on pakko perua, sanoo Thomas Cook Northern Europen konsernijohtaja Magnus Wikner yhtiön tiedotteessa.

– Tjäreborg keskittyy nyt huolehtimaan asiakkaista. Toivomme, että päivän aikana pystymme tiedottamaan lisää konkurssitilanteen vaikutuksista, verkkosivuilla kerrotaan.

Tuhansia suomalaisia matkoilla

Tjäreborgilla on parhaillaan noin 3 500 asiakasta maailmalla. Yhtiön mukaan suomalaisasiakkaiden matkoja suojelee matkapakettilaki ja vakuusrekisteri.

Yhtiön mukaan sen liiketoimet Britanniassa ovat päättyneet sekä kaikki tulevat lennot ja lomamatkat on peruttu.

Yhtiön matkoilla on ympäri maailmaa noin 600 000 turistia. Britannia on käynnistämässä Matterhorn-nimellä kulkevaa operaatiota, jonka tarkoituksena on tuoda kotimaahan 150 000 Thomas Cookin matkoilla ulkomailla olevaa brittiasiakasta, STT kertoo.

Lisätty tieto kello 8.04 siitä, kuinka moneen suomalaiseen perumiset vaikuttavat maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat