Tiukka säämaaottelu jatkuu: Ruotsista puskee sateita, vettä voi tulla kaatamalla – katso paras siivouspäivä 5 vuorokauden ennusteesta!

2:50
Meteorologi Markus Mäntykangas kertoo MTV Uutiset Liven lähetyksessä, ketkä saavat nauttia kuumasta kesäsäässä tällä viikolla.

Suomen ja Ruotsin välinen "säämaaottelu" jatkuu yhä. Alkuviikolla Ruotsista puskee sateita ja ukkoskuuroja Suomeen, mutta viikon loppupuolella ne työntyvät takaisin Ruotsin puolelle, ja sää poutaantuu.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannaksen mukaan sateenvarjoille ja sadetakeille tulee alkuviikosta käyttöä, sillä saa muuttuu päivä päivältä epävakaisempaan suuntaan.

Lämpötilat pysyttelevät kuitenkin vielä alkuviikolla kesäisen lämpimissä lukemissa aurinkoisilla alueilla.

– Lämpötila kohoaa yli 20 asteen, ja jopa lähelle hellerajaa päästään. Lähes koko massa on 20–23 astetta, mutta sateessa lämpötila tippuu noin 20 asteeseen.

"Vettä voi tulla kaatamalla Oulun eteläpuoleisessa Suomessa"

Esimerkiksi tänään auringonpaistetta saadaan kaikkialla muualla paitsi lännessä.

Huomenna sateita voi tulla kapealla vyöhykkeellä pääkaupunkiseudulta kohti Pohjanmaata, paikoin myös Lapissa.

Tiistain jälkeen sateet "häviävät" hetkeksi, mutta jo keskiviikkona Etelä- ja Länsi-Suomeen tulee laajempia ukkossateita Ruotsista. Myös muualla on hyvä varautua sateisiin.

– Keskiviikon ja torstain sateet eivät näytä enää niin pahoilta kuin aiemmissa kartoissa, mutta kannattaa kuitenkin varautua siihen, että vettä voi tulla aika ajoin kaatamalla käytännössä kaikkialla Oulun eteläpuoleisessa Suomessa, meteorologi varoittaa.

Idässä puolestaan on oma kuurosadevyöhyke.

Koti- tai siivouspäivää kannattaa viettää viikon puolivälissä

Mäntykannas suositteleekin viettämään siivous- tai kotipäivää Etelä- ja Keski-Suomessa etenkin torstaina, sillä silloin vettä voi tulla pidemmän aikaa taivaalta. Lämpötila tipahtaa sateessa 15 asteen tienoille, mutta poutasäällä voidaan päästä noin 20 asteeseen.

– Vinkkinä voin sanoa, että keskiviikkona tai torstaina kannattaa suunnata Lappiin, nimittäin siellä lämpö jatkuu vielä torstaille asti, ja voidaan mitata reilut 20 astetta.

Mäntykannaksen mukaan sää alkaa jälleen poutaantua perjantaina, eikä viikonloppuna ole juuri luvassa enää laaja-alaisia sateita.

Päivälämpötila kuitenkin tippuu suuressa osassa maata 10–15 asteen välille. Etelässä päästään nipin napin 20 asteeseen.

Katso viiden vuorokauden ennuste yli 100:lle paikkakunnalle!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja