Turisteja Titanicin hylylle kuljettava sukellusvene on kadonnut – etsinnät käynnissä Atlantilla

Titanicin hylyn luona kadonneen sukellusveneen hapen pelätään loppuvan pian – tämä tiedetään nyt 1:32
Titanicin hylyn luona kadonneen sukellusveneen hapen pelätään loppuvan pian – tämä tiedetään nyt

Turisteja Titanicin hylylle kuljettava sukellusvene katosi sunnuntaina. Sukellusveneessä on neljän vuorokauden happivarastot.

Sukellusvene Titan on kadonnut sukelluksellaan Titanicin hylylle noin 600 kilometrin päässä Kanadan Newfoundlandin rannikosta. 

CNN:n mukaan Titan ja sen viisihenkinen miehistö sukelsi paikallista aikaa sunnuntaiaamuna. Titanicin hylky makaa 3 800 metrin syvyydessä.

Miehistön hylylle kuljettanut Polar Prince -alus menetti yhteyden heihin noin tunnin ja 45 minuutin sukelluksen jälkeen, kertoo Yhdysvaltain rannikkovartiosto Twitterissä.

Atlantilla on käynnistetty etsintä- ja pelastusoperaatio, johon osallistuvat viranomaiset ja muut toimijat.

Sukellusveneen omistava yritys OceanGate Expeditions vahvisti ihmisiä olleen sukellusveneen kyydissä sen kadotessa. Kyseiseen Titan-sukellusveneeseen mahtuu viisi ihmistä. 

– Selvitämme kaikkia mahdollisia keinoja tuoda miehistö takaisin turvallisesti, yritys kertoi BBC:n mukaan.

BBC:n mukaan Titan sukeltaa yleensä neljän päivän happivarastolla. Painoa sukellusveneellä on 10 432 kiloa ja se pystyy sukeltamaan 4 000 metrin syvyyteen. 

Titanicin hylylle sukeltaminen kestää kokonaisuudessaan kahdeksan tuntia, BBC kertoo.

Kyydissä brittimiljardööri ja yrityksen omistaja

Uutistoimisto Reutersin mukaan sukellusveneen kyydissä on brittimiljardööri Hamis Harding. Hardingin perhe on kirjoittanut Facebookissa miehen "kadonneen sukellusveneellä". Harding on myös itse päivää aiemmin kirjoittanut Facebookissa olevansa sukellusveneessä. 

Sky News kertoo, että sukellusveneessä olisi Hardingin lisäksi myös ranskalainen sukellusveneen kuljettaja, Paul-Henry Nargeolet sekä OceanGate Expeditionsin toimitusjohtaja ja perustaja Stockton Rush. Tietoja ei ole kuitenkaan vahvistettu. 

Kahdeksanpäiväisestä turistimatkasta hylylle on saanut maksaa 250 000 dollaria eli noin 229 000 euroa.

Titanic upposi vuonna 1912.

Juttua päivitetty kello 23.07: Päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat