Tino, 8, pelasti pikkusiskonsa hukkumiselta neuvokkaalla toiminnallaan – "Olen niin ylpeä hänestä"

Kahdeksanvuotias Tino pelasti pikkusiskonsa hukkumiselta perheen uima-altaaseen 1:37
Videolla Tino muistelee, kuinka hänen neuvokas toimintansa pelasti pikkusiskon hengen.

Kahdeksanvuotiaan Tinon neuvokas toiminta pelasti hänen alle kaksivuotiaan siskonsa hukkumiselta.

Diana Conboy koki jokaisen äidin pahimman painajaisen viime perjantaina, kun hänen alle kaksivuotias tyttärensä Cami melkein hukkui perheen takapihan uima-altaaseen Sacramentossa, Kaliforniassa.

Dianan kahdeksanvuotias poika Tino oli leikkimässä siskonsa Camin kanssa. Yllättäen kesken leikkien Tino oli huomannut, kuinka hiljaista talossa yhtäkkiä oli ollut. Hän oli katsonut ympärilleen, eikä ollut löytänyt pikkusiskoaan sisältä.

– Katsoin uima-altaaseen ja näin Camin siellä, Tino muistelee kauheata tilannetta.

Tino oli salamana huutanut äitiä avuksi. Diana kertoo, että oli itse havahtunut vasta kuultuaan Tinon veret seisauttavan kirkaisun.

– Hän ei pystynyt liikuttamaan lihastakaan, ei edes silmiään, Tino muistelee.

Diana, jolla on myös sairaanhoitajan koulutus, sai tyttärensä pois altaasta ja aloitti välittömästi elvyttämisen. Sillä aikaa neuvokas Tino soitti hätäkeskukseen.

"Minulla oli voimaa huutaa"

Ellei Tinon huuto olisi havahduttanut Dianaa, olisi tilanne voinut päätyä paljon huonommin. Tino kertoo, että oli oppinut kovaäänisen huutamisen pikkusiskoltaan.

– Se meni siis niin, että Cami antoi voimansa minulle, ja sitten minulla oli voimaa huutaa niin, että äiti pystyi hyppäämään altaaseen ja pelastamaan Camin, Tino selventää.

Diana asensi viikonlopun aikana uima-altaan ympärille lukitun aidan, ettei vastaavaa pääsisi enää koskaan tapahtumaan.

– Olen niin ylpeä hänestä. Hän oli niin rauhallinen. Hän osasi soittaa hätäkeskukseen, antaa osoitteemme ja pyytää apua saapumaan välittömästi paikalle, Diana kehuu poikaansa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat