Timo T. A. Mikkonen: Feministitkin haluavat tosimiestä

Maisteri ja mediavaikuttaja Timo T. A. Mikkonen on sitä mieltä, että suomalainen mies on pehmentynyt. Miehistä on tullut tasa-arvoalamaisia, koska he pelkäävät aggressiivisia naisia.

Miehisyys kehittyy Mikkosen mukaan esimerkkien kautta.

Maisteri ja mediavaikuttaja Timo T. A. Mikkonen on sitä mieltä, että suomalainen mies on pehmentynyt. Miehistä on tullut tasa-arvoalamaisia, koska he pelkäävät aggressiivisia naisia.

Miehisyys kehittyy Mikkosen mukaan esimerkkien kautta.

– Synnymme mieheksi ja naiseksi, mutta molemmiksi todellisuudessa ennen kaikkea kasvetaan. Nyky-yhteiskunnassa ne pojat, jotka kasvavat vain naisten kanssa esimerkiksi yksinhuoltajaperheissä, jäävät helposti puolitiehen miehinä, koska heiltä puuttuu miehen malli. Satunnaisesti vierailevat sedät tai videohemmot eivät korvaa oikeata miestä perheessä.

Jokaisella nuorella miehellä pitäisi Mikkosen mukaan olla selkeitä miesesimerkkejä. Silloin näkee ja kuulee, miten mies toimii, mitä tekee tai jättää tekemättä.

– Ideaali miehen malli, jos kaikki on kohdallaan, on tietysti oma isä.

Miehekkäät miehet kadonneet mediasta

Kolmen pojan, yhden tyttären isänä ja pojantyttären isoisänä Mikkosella on kokemusta kasvattamisesta.

– Toisin kun naisvaltaisessa keskustelussa on luultu, myös tyttö tarvitsee miehen ja isän mallia, aivan kuten pojatkin äidin olemassaoloa kasvuvuosinaan. Tutkimustenkin mukaan isä on tytön kehitykselle ratkaisevampi roolimalli.

Mediassa on Mikkosen mielestä nykyään valitettavan vähän miehisiä esimerkkejä.

Vielä 1950-luvulla viihdeteollisuuden supermiehet olivat miehekkäitä. Nykyään Mikkosen mukaan lähinnä sukupuolettomat oliot ovat vallanneet markkinat, kun naisetkin ovat hukanneet naisellisuutensa.

Elvis Presley, Frank Sinatra tai Charlton Heston olivat sataprosenttisesti miehiä. Jos ei kaikessa täydellisiä ihmisiä, niin kuitenkin selkeästi miehiä. Nykypoppareista ei tiedä, edestä eikä takaa, kumman WC-oven he tarpeensa tullen valitsevat.

Miehet, palauttakaan mieskuntonne!

Mikkonen harmittelee sitä, että myös suomalaismiesten sperman laatu on huonontunut.

– Miesaines heikkenee koko ajan. Sekä mies- että yleiskunto. Koska vesijohtovesi käytetään monissa suurkaupungeissa kerta toisensa jälkeen uudelleen ja kun e-pillerihormonit eivät hajoa tai häviä vedenpuhdistuksessa, niin myös raja sukupuolten välillä hämärtyy. Ilmiö on havaittu kaikkialla maailmassa.

Mieskunnon kohottamiseksi Mikkonen suosittelee suomalaismiehille terveempiä elintapoja.

– Sitä paitsi rajuimmatkin feministit haikailevat loppujen lopuksi sitä, että ”tulisi tosimies ja ottaisi omakseen”. Mies pärjää parhaiten naismaailmassakin olemalla vain yksinkertaisesti oma itsensä – mies.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja