Timo haki pakettia Postista ja eteen työnnettiin lukuisten asiakkaiden lähmimä tabletti – Posti: "Tässä on toimittu väärin"

Postin virallisten koronavirusohjeiden mukaan henkilökunta voi kuitata paketin luovutetuksi.

Timo Rajala, 56, oli hakemassa Tampereen Hervannan postista pakettia, kun tuli aika kuitata lähetys vastaanotetuksi.

– Minulle työnnettiin tabletti eteen, johon olisi pitänyt koskea paljain sormin. Asiakaspalvelija selitti, että hän on tilannut kynän, mutta se ei ole vielä saapunut, Rajala kertoo.

– Sanoin, että voin tämän kerran vetää nimeni paljaalla sormella, mutta eihän tämä nyt voi olla oikein. Eihän se väärin ole, että haluaa olla tarkka koronan kanssa? Rajala ihmettelee.

Rajala ei ymmärrä Postin asiakaspalvelijan valitettua kynän puuttumisesta

– Eihän se muuta tilannetta miksikään, jos ei ole hanskoja tai jotain sellaista,

"Tässä on toimittu väärin"

Postin nettisivuilla olevan ohjeistuksen mukaan henkilökunta voi kuitata lähetyksen. Tuolloin Postin henkilökunta toteaa vastaanottajan henkilöllisyyden ja kuittaa lähetyksen omalla nimellään. Näin toimitaan myös silloin kun paketti toimitetaan kotiovelle.

Postin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Kaisa Ilola myöntää, että tässä tapauksessa on sattunut moka.

– Tässä on toimittu väärin. Kaikissa yhteiskäytössä olevissa esineissä on nyt riskinsä. On sekä asiakkaiden että meidän henkilökuntamme etu, ettei tämmöistä tapahdu, Ilola sanoo.

– Meillä on paljon henkilökuntaa, ja tässä on valitettavasti ilmeisesti käynyt niin, että henkilö ei ole toiminut uusimman ohjeen mukaan, Ilola jatkaa.

Posti ei suosittele riskiryhmien vierailevan pakettiautomaateilla

Posti kertoo nettisivuillaan, että koronavirus on aiheuttanut muutoksia myös sen toimintaan.

Riskiryhmien Posti ei suosittele asioivan pakettiautomaateilla, vaikka niiden kautta tartuntariski onkin pieni.

Palvelupisteiden näyttöjä puolestaan puhdistetaan tehostetusti.

Puhelinta tai henkilöllisyystodistusta ei tarvitse Postin ohjeistuksen mukaan luovuttaa henkilökunnan käteen.

Koronavirus voi tarttua pinnoilla – riski on pieni

Yhdysvaltalaisen The New England Journal of Medicinessä julkaistun uuden tutkimuksen mukaan koronaa aiheuttava virus COVID-19 voi olla elossa useista tunneista päiviin ilmassa ja pinnoilla.

Tutkimuksessa viruksen todettiin selviävän ilmassa kolme tuntia, kuparipinnalla neljä tuntia, vuorokauden pahvilla ja muovi- tai teräspinnalla kahdesta kolmeen vuorokautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä. 

– Koronavirukset ovat rakenteeltaan sellaisia, että ne eivät säily tartuttavina pinnoilla pitkään, etenkään vaihtelevissa lämpötiloissa. Vaikka hyvin herkin laboratoriomenetelmin koronavirusta löytyisi pinnoilta, tämä ei tarkoita, että virus tarttuisi tehokkaasti pintojen välityksellä. Tavanomaiset siivousaineet tehoavat hyvin koronavirukseenkin, todetaan THL:n verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat