Timanttinen tulkitsija Loiri 70 vuotta – uskomaton elämä kuvina

Taiteilija Vesa-Matti Loiri täyttää sunnuntaina kunnioitettavat 70 vuotta.

Näyttelijä ja muusikko, monipuolinen taiteilija Vesa-Matti Loiri täyttää sunnuntaina 70 vuotta.  60-luvun alkupuoliskolla Teatterikorkeakoulussa opiskellut Loiri teki vakavia rooleja niin teatterissa kuin elokuvissakin.

Koko kansan koomikoksi Loiri nousi muun muassa Jatkoaika ja Spede Show -sarjojen kautta. Unohtamatta tietenkään Loirin ikimuistoista roolia Uuno Turhapurona.

Muusikkona Loiri tunnetaan etenkin Eino Leinon runoihin pohjautuvien kappaleiden tulkitsijana. Vuonna 1980 hän edusti Suomea Eurovision-laulukilpailussa kappaleella Huilumies. Viime vuosina Loiri on hurmannut kansaa myös festivaalikeikoilla muun muassa Provinssirockissa ja Ruisrockissa.

Loiri on ollut naimisissa kolme kertaa. Hänen ensimminen vaimonsa oli näyttelijä Tuula Nyman. Toinen vaimo Mona Loiri menehtyi auto-onnettomuudessa 1990-luvulla. Kolmannen vaimon, Riitta Loirin kanssa hänellä on kaksi aikuista tytärtä. Loirilla on myös kaksi 90-luvun lopulla syntynyttä poikaa avoliitostaan Stina Toljanderin kanssa.

Koko kansan taitelijana tunnetun Loiri ura on viime vuosina noussut kohisten hänen hurmatessa muun muassa Tie Pohjoiseen -elokuvassa ja Vain elämää -sarjassa. Taiteilija on myös itse ollut tyytyväinen elämäänsä, muun muassa saatuaan terveytensä kuntoon huiman painonpudotuksen myötä. Loiri viettää juhlapäiväänsä ulkomailla.

Ihaile taiteilijan vaikuttavaa uraa ja elämän käänteitä kuvagallerian kautta. Onnea Loiri!

Lue myös:

    Uusimmat