Timanttiliigassa ennätystään sivunneen Lotta Haralan silmissä kiiluva tavoite yhä saavuttamatta – "Minua turhauttaa se"

1:05
Videolla kuvaa Lotta Haralan juoksusta.

Pika-aituri Lotta Harala sivusi omaa ennätystään Tukholman Timanttiliigan 100 metrin aitakilpailussa sunnuntaina. Kovasta kunnostaan huolimatta 13 sekunnin alitus jäi vielä saavuttamatta, mikä turhauttaa Haralaa.

Ensimmäistä kertaa Timanttiliigassa kisannut Harala aitoi komeasti kisan toiseksi ennätysajallaan 13,07. Harala oli kilpailun jälkeen ihan tyytyväinen suoritukseensa, vaikka olo ei ollutkaan aivan terävin mahdollinen.

– Elämän ensimmäinen Timanttiliiga, kakkossija ja ennätyksen sivuaminen, niin ei siihen koskaan voi pettynyt olla. Oli ehkä vähän pehmeä olo ja silti sivusin ennätystä. Ihan ok, Harala summaa juoksuaan MTV Urheilulle.

Harala on juossut tällä kaudella ennätyksensä uuteen uskoon jo useamman kerran, mutta 13 sekunnin raja on vielä rikkomatta. Suomalaisaituri myöntää tasaisten suoritusten tuovan itseluottamusta, mutta parempaankin aikaan olisi rahkeita.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei olisi tullut ollenkaan turhautuneita fiiliksiä, kun pyöritään koko ajan niin lähellä sitä alitusta. Minua turhauttaa se, että olen hyvässä kunnossa, mutta juoksen koko ajan ihan samaan haarukkaan, vaikka kolisee välillä aitaankin. Kyllä odotan itseltäni sellaista piikkiä, Harala toteaa.

Haralan kisakalenterissa on kuitenkin vielä mukavasti täytettä, joten mahdollisuuksia 13 sekunnin alitukseen tulee eteen vielä useita. Hyvässä kunnossa kisaava Harala on luottavainen, että 13 sekunnin raja alittuu vielä tämän kauden aikana.

– Onhan kaikki mennyt tosi hyvin, että hyvässä tilanteessa ollaan. Nälkä kasvaa syödessä ja tiedän pystyväni juoksemaan alle 13 sekunnin. Kaikki osoittaa, että kunto on sellainen, että kun kaikki napsahtaa samassa juoksussa kohdalleen, niin se 13 alitus tulee. Toivoa riittää, että se tulisi mahdollisimman pian.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja