Mainos

Tillerson: "Trump lähetti viestin, jonka Kim Jong-un ymmärtää" – tutkija ei usko ennakoimattomien johtajien sanasodan kuumenevan konfliktiksi

1:59

Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillersonin mukaan Pohjois-Korean uhka ei ole kasvanut, eikä välitöntä sodan vaaraa ole, uutisoi CNN.

Tillerson puolusti Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Pohjois-Korealle osoittamaa uhkausta. Trump uhkasi eilen Pohjois-Koreaa "tulella ja raivolla", jos se jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua.

Tillersonin mukaan Trump lähetti viestin, jonka Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ymmärtää, koska Kim Jong-un ei ole tuntunut ymmärtävän diplomaattista puhetta.

Tillerson puhui toimittajille lentokoneessa matkalla USA:n Guamissa sijaitsevaan sotilastukikohtaan, jonka lähelle Pohjois-Korea on uhannut tehdä ohjusiskun. 

"Kumpikaan valtio ei hyödy konfliktista"

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean uhittelussa on kyse lähinnä kahden ennakoimattoman johtajan sanasodasta, arvioi Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Bart Gaens. Gaens ei usko tulehtuneen tilanteen etenevän aseelliseen konfliktiin, koska kumpikaan valtio ei hyödy siitä.

Gaens arvelee äänenpainojen rauhoittuvan jatkossa. Esimerkiksi YK:n Pohjois-Korealle asettamat pakotteet hillitsevät todennäköisesti myös aggressiivisista lausunnoista tunnettua Pohjois-Koreaa.

Gaens huomauttaa, että valtioiden tulisi muistaa jättää ovi auki myös julkisuudesta piilossa käytävälle diplomatialle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.