Pohjois-Korean valtiollinen media: Kim Jong-unille esitelty suunnitelma iskusta Guamin lähettyville

Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille on esitelty suunnitelma ohjusiskusta Guamin lähettyville. KCNA:n mukaan Kim tutki suunnitelmaa pitkään ja keskusteli siitä armeijan edustajien kanssa maanantaina.

Pohjois-Korea on aiemmin sanonut harkitsevansa iskua Yhdysvaltain Guamissa sijaitsevan sotilastukikohdan lähelle keskipitkänmatkan ballistisilla ohjuksilla. KCNA kertoi asiasta viime viikolla vain tunteja sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkasi Pohjois-Koreaa "tulella ja raivolla", jos valtio jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua.

– Pohjois-Korean on parasta olla uhkailematta Yhdysvaltoja. Muuten he kohtaavat tulen ja raivon, jollaista maailma ei ole aikaisemmin koskaan nähnyt, Trump sanoi puhuessaan New Jerseyssä viime viikon tiistaina.

Viimeaikainen sanasota Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välillä on kasvattanut maiden välisiä jännitteitä. Useat muut maat ovat ilmaisseet huolensa kasvaneista jännitteistä. Esimerkiksi Kiinan presidentti Xi Jinping on kehottanut Trumpia välttämään sanoja ja tekoja, jotka lietsovat jännitteitä Korean niemimaalla. Pohjois-Korean merkittävin diplomaattinen liittolainen Kiina on vedonnut myös Pohjois-Koreaan sanasodan hillitsemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat