Tilava perheauto ladattavana hybridinä alle 40 000 eurolla – Skoda Superb iV sai hinnat

0:32
Skoda Superbin saa nyt myös ladattavana hybridinä.

Ladattavan Skoda Superb iV -hinnat alkavat hieman alle 40 000 eurosta.

Toukokuussa esitelty Superb on Tsekin autoteollisuuden ylpeydenaihe, sillä se on valmistajansa mukaan yhä heidän lippulaivamallinsa suuresta Kodiaqista huolimatta.

Skoda on valinnut iV-merkinnän kuvastamaan sähköistä mallistoa, ja Superbin tapauksessa iV tarkoittaa ladattavaa hybridiä. Se tarjoaa jatkossa yhden lisävaihtoehdon Superbin ostoa harkitseville.

Ladattavassa Superb iV -hybridissä on aina 115 kW:n (156 hv) 1,4 TSI -bensiinimoottori sekä 85 kW (116 hv) sähkömoottori, joiden avulla auton järjestelmän kokonaisteho on 160 kW (218 hv).

Kapasiteetiltaan 13 kWh:n akuston ansiosta pelkästään sähköllä ajettaessa WLTP-testisyklin mukainen maksimitoimintamatka on 56 kilometriä. Riittävä polttoainetankki varmistaa matkan jatkumisen polttomoottorin avulla aina 930 kilometriin asti ilman pysähdyksiä.

Akuston voi ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, seinälatauspisteestä tai julkisesta latausasemasta. Hybridi osaa toki myös hyödyntää ajon aikana jarrutusenergian talteenottoa akun hyväksi. Auton hiilidioksidipäästöarvo on alle 40 g/km.

Skoda Superb iV:n ennakkomyynti on nyt alkanut, ja asiakastoimitukset seuraavat vuoden 2020 alussa. Superb iV -malliston hinnat alkavat 39 149,82 eurosta ja farmarimallisen Superb Combi iV -mallin 40 128,20 eurosta.

Valittavana on neljä varustetasoa: Ambition ja Style, erikoismalli Sportline sekä ylellisimmin varusteltu L&K.

Uudessa Superb iV -mallissa on vakiovarusteena muun muassa mukautuva alustansäätöjärjestelmä (DCC), mallikohtainen Driving Mode Selection -ajoasetuksen valinta (Sport, Hybrid ja E-Mode), kaksi latauskaapelia eri lataustyyppejä varten, Amundsen-navigointijärjestelmä 8” kosketusnäytöllä sekä langaton SmartLink+ mahdollistamaan yhteyden älypuhelimen ja auton integroidun tietoviihdejärjestelmän välille langattomasti Apple CarPlayn avulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja