TikTokilla on ollut suuri vaikutus laulaja Viivin menestykseen – nyt artisti on uuden edessä: "Kaikki unelmani kävivät toteen"

TikTokilla on ollut suuri vaikutus laulaja Viivin menestykseen 8:08
Katso Viivin haastattelu.

Laulaja Viivin ensimmäinen oma albumi Parisuhdehautausmaa julkaistiin.

Laulaja Viivi Korhonen, 22, oli suurelle kansalle tuntematon artisti, kunnes korona-ajan ahkera somettaminen ja muutama radiohitti saivat hänen uransa valtavaan nousukiitoon. Viisi Emma-ehdokkuutta tänä vuonna kahminut Viivi ei olisi voinut vielä muutama vuosi sitten kuvitella, että hänen kappaleensa keikkuisivat hittilistojen kärjessä.

Nuori artisti on julkaissut parin viime vuoden aikana radiohitit USA ja Hyväuskoinen. Nyt nousevalta tähdeltä julkaistiin ensimmäinen albumi Parisuhdehautausmaa.

Kun viime vuoden lopulla julkaistiin Emma-ehdokkuudet, Viivi yllättyi.

– Ajattelin, että mahdollisesti saisin Vuoden tulokas -kategorian ehdokkuuden, mutta että viisi. Onhan tämä nyt ihan hullua. Nämä ehdokkuudet tulivat kyllä ihan puun takaa, Viivi hämmästelee.

Viivi kasvoi lapsuutensa ja nuoruutensa Joroisissa Pohjois-Savossa. Hän korostaa, että vaikka onkin asunut jo useamman vuoden Helsingissä, niin tuntee silti olevansa täysin savolainen. Lapsuudessa Viiville tärkeitä olivat musiikki ja urheilu. Pianoharrastuksen ja laulun lisäksi aika kului yleisurheilun parissa. Viivi myöntää, että nuorena hänellä oli kaksi unelma-ammattia, joko muusikko tai urheilija. Musiikki kuitenkin vei nuoren artistin sydämen ja tie levyttäväksi artistiksi kävi muutaman lastenlaulukilpailun kautta. Viimeistään The Voice Kids -ohjelman myötä Viivi tiesi haluavansa laulajaksi.

Lapsuutensa omiksi idoleiksi Viivi kertoo Abreun ja Justin Bieberin. Nykyisin Viivi kuuntelee musiikkia hyvin monipuolisesti ja nimeää tämän hetken suosikkiartistikseen Ed Sheeranin.

– Jonotimme ystäväni kanssa Malmin lentokentällä 17 tuntia Ed Sheeranin keikkaa. Meillä oli ilmalla täytettävä sohva mukana ja nukuimme lentokentän laidalla. Saimme eturivin paikat ja keikka oli upea, Viivi nauraa.

Viivi kertoo jännittävänsä ensimmäisen levynsä julkaisua. Eniten artistia kuitenkin mietityttää liveyleisön eteen kapuaminen. Korona-aikana levyään valmistellut laulaja ei ole esiintynyt isoille yleisöille, vaan fanit ja kuuntelijat ovat olleet sosiaalisessa mediassa. Artisti kokee, että nimenomaan TikTokilla on ollut suuri vaikutus menestykseen ja nyt sen merkitys konkretisoituu

– Koen, että some kuuluu vahvasti työhöni ja sitä kautta olen tavoittanut fanini. Korona-aikana se oli ainoa keino olla tekemisissä ihmisten kanssa. Varsinkin uusille artisteille se on tärkeä väylä saada näkyvyyttä, Viivi pohtii.

Artisti odottaa innolla tulevan kesän keikkoja ja kertoo saaneensa jo hieman esimakua liveyleisöstä.

– Oli ihan hullua esiintyä ensimmäisen kerran isolle yleisölle. Tuntui, että siinä kohtaa kaikki unelmani kävivät toteen, kun vihdoin näki ihmiset fiilistelemässä biisejäni

Viivin tuore albumi kantaa nimeä Parisuhdehautausmaa. Hän kertoo, että kaikki levyn kappaleet ovat hyvinkin henkilökohtaisia ja myöntää, että hänelläkin on ollut sydänsuruja.

– Kaikki ovat kokeneet sydänsuruja. Harvoin sitä ollaan saman ihmisen kanssa läpi elämän ja pettymyksiä tulee väkisinkin. Näihin kappaleisiin on kaikkien helppo samaistua, Viivi sanoo.

Viivi kertoo kokevansa lievää luopumisen tuskaa, kun kolmen vuoden urakka levyn parissa on ohi. Seuraavaksi hän aikoo nauttia keikoista, sekä fanien kohtaamisista. Tulevaisuuden suunnitelmat on nuorelle artistille varsin selvät.

– En ole koskaan löytänyt sellaista asiaa, joka tuntuisi samalta kuin musiikin teko. Tähtään pitkälle ja tulevaisuuden haaveet ovat tiukasti musiikissa, Viivi iloitsee.

Viivi oli pyörtyä, kun kuuli Emma-ehdokkuuksistaan:

Laulaja Viivi oli pyörtyä kuullessaan Emma-ehdokkuuksistaan:"Hyvä, että olin kotisohvalla" 0:54

Lue myös:

    Uusimmat