Tikkaat pettivät kiinalaisen isoäidin alta – pikkupojan neuvokkuus kerää ylistystä

Neuvokas pikkupoika pelasti mummin kiipelistä 0:59
Näin pikkupoika pelasti pulaan joutuneen isoäitinsä.

Kiipeliin jäänyt isoäiti saa kiitellä lapsenlastaan tämän neuvokkaasta käyttäytymisestä vaarallisessa tilanteessa.

Kiinalaisen pikkupojan nopeat hoksottimet estivät isoäidin ikävän tapaturman Kiinassa hiukan ennen joulua. Tilanne tallentui takapihan valvontakameran nauhalle. Pojan neuvokkaasta käytöksestä on uutisoitu kansainvälisesti, ja useat ovat kiitelleet pikkupojan neuvokkuutta. Daily Mail kehui poikaa jopa sankarilliseksi.

Tilanne lähti liikkeelle, kun poika oli isoäitinsä kanssa takapihalla pelaamassa sulkapalloa Zhejiangin maakunnassa Kiinassa. Kovan lyönnin päätteeksi pelissä käytettävä sulkapallo oli leijaillut katolle ja jäänyt sinne jumiin.

Isoäiti oli hakenut tikapuut ja kiivennyt hakemaan sulkapalloa, mutta kesken kaiken tikkaat olivat pettäneet vanhan naisen alta. Tikapuiden romahtaessa maahan isoäiti jäi roikkumaan katon reunuksesta käsiensä varassa.

Pudotus ei välttämättä olisi ollut hengenvaarallinen, mutta ikävä ja kivulias se olisi ollut – varsinkin vanhemmalle ihmiselle.

Noin viisivuotiaaksi arveltu poika oli tilanteen tapahtuessa heilutellut sulkapallomailaansa sivummalla samalla jutellen mummilleen. Tikapuiden kaatuessa hän oli oitis rynnännyt avuksi.

Tikkaat ovat selvästi painavat ja pojalla on vaikeuksia saada ne takaisin pystyyn. Katosta sormillaan kiinni pitävä mummi kuitenkin neuvoi ja kannusti lapsenlastaan nostamaan tikapuut, jotka olivat ainakin kolme kertaa poikaa korkeammat.

Lopulta poika onnistui saamaan tikapuista otteen ja sai kuin saakin ne nostetuksi takaisin pystyyn. Viimeisillä voimillaan katosta kiinni pitänyt isoäiti sai myös jalansijan tikapuista.

Tilanne raukesi nopeasti ja videolla voi nähdä, että mummi naurahtaa helpottuneena ja laskeutuu takaisin maan kamaralle. Tarkasteltuaan kämmeniään mummi oli kiitellyt pikkupoikaa neuvokkaasta käytöksestä.

Video on kiertänyt esimerkiksi kiinalaisten suosimassa Doyin-sovelluksessa, ja pojan käytöstä on kehuttu vuolain sanoin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Kameraone ja Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat