Mainos

Tiistaina elokuun kuumin päivä? Jopa 28 astetta – "Trooppinen yökin mahdollinen"

Huomenna tiistaina voi olla tämän elokuun kuumin päivä.

Sunnuntaina ja maanantaina lämpötila on kivunnut korkeimmillaan lounaassa yli 27 asteeseen. Elokuun tähän mennessä korkein lukema on Heinolassa 8. elokuuta mitattu 27,4 astetta. Turussa oli tänään 27,3 astetta.

– Tiistaina Turku–Pori-välillä auringonpaisteessa lämpötila voi kohota jopa yli 28 asteeseen. Pilvisyyttä saattaa kuitenkin olla maanantaita enemmän. Tiistain ja keskiviikon välinen yö voi puolestaan olla paikoin kesän ensimmäinen ja viimeinen trooppinen yö etelärannikolla. Silloin sadealueen etureunalla saapuu kosteaa ja hyvin lämmintä ilmamassaa. Voi olla, että joillain havaintoasemilla meren äärellä lämpötila ei laske alle 20 asteeseen etelärannikolla, mikäli taivaalla on jonkin verran pilvisyyttä. Trooppinen yö on siis mahdollinen, mutta se riippuu kuitenkin monesta tekijästä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Sadealue leviää lounaasta keskiviikkona, mutta maan kaakkoisosassa voidaan vielä silloin yltää hellelukemiin. Loppuviikolla sateita tulee ajoittain ja sää viilenee alkuviikon lukemista.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.