Tietovuodosta syytetty Frostenson eroaa Ruotsin akatemiasta – epäilläillään kertoneen miehelleen Nobel-palkinnon saajista

Ruotsin akatemiaan kuuluva runoilija Katarina Frostenson eroaa akatemiasta; asiasta kertoivat ruotsalaiset tiedotusvälineet tänään.

Akatemian tietovuodosta selvityksen tehnyt lakitoimisto kehotti jo viime kuussa Katarina Frostensonia eroamaan.

Frostenson saa akatemialta edelleen vähän yli 1 200 euron kuukausittaisen korvauksen ja saa jatkaa asumista akatemialta vuokraamassaan asunnossa.

Ruotsin akatemia uskoo Frostensonin vuotaneen luottamuksellista tietoa Nobel-palkinnon saajista miehelleen Jean-Claude Arnault'lle, joka käytti tietoja hyväkseen ja vahingoitti akatemiaa.

Joulukuun alussa hovioikeus langetti Arnault'lle kahden ja puolen vuoden vankeustuomion kahdesta raiskauksesta. Tuomio koveni hovioikeudessa, sillä käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Arnault'n kahdeksi vuodeksi vankeuteen yhdestä raiskauksesta ja hylännyt toisen raiskaussyytteen.

Arnault'n oikeusprosessi on ravistellut akatemiaa, ja se sai useat jäsenet eroamaan tai jättämään työnsä toistaiseksi. Akatemia päätti olla jakamatta kirjallisuuden Nobelia viime vuonna ja lykkäsi valintaa ensi vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat