Mainos

Kulttuurieliitin raiskausskandaali: Tukholman käräjäoikeus määräsi "Kulturprofilenin" vangittavaksi

Ruotsissa Tukholman käräjäoikeus on määrännyt Kulturprofilen-nimellä tunnetun Jean-Claude Arnaultin vangittavaksi. Syyttäjä vaatii 72-vuotiaalle vähintään kolmen vuoden vankeustuomiota.

– Hän on vaarassa saada pitkän vankeustuomion, ja saattaa olla erittäin houkuttelevaa lähteä ulkomaille, sanoi syyttäjä Christina Voigt tänään pressitilaisuudessa.

Käräjäoikeuden mukaan Arnault on todennäköisin syin epäiltynä raiskauksista. Vangitsemispäätös tehtiin "pakoriskin" takia. Vangitseminen kestää siihen asti, että tapaukseen saadaan tuomio. 

Kolmen päivän ajan kestänyt oikeudenkäynti on pidetty suljettujen ovien takana. Arnault on syytettynä kahdesta vuonna 2011 tapahtuneesta raiskauksesta.

Ruotsin akatemia lamautui

Jean-Claude Arnault on kuulunut vuosia Ruotsin kulttuurieliittiin ja on keskushenkilö Ruotsin akatemian lamauttaneessa korruptio- ja seksisyytevyyhdissä. Kriisin vuoksia Nobelin kirjallisuuspalkinto jää tänä vuonna jakamatta. 

Dagens Nyheter julkaisi vajaa vuosi sitten artikkelin, jossa 18 naista kertoi lehdelle seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta, johon Arnault oli syyllistynyt toimiessaan tukholmalaisen kulttuurikeskus Forumin taiteellisena johtajana. Ruotsin akatemia rahoitti tuona aikana Arnaultin kulttuuritoimintaa.

Oikeudenkäynnin aikana "Kulturprofilen" on kieltäytynyt puhumasta tiedotusvälineille.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja