Mainos

Naiset puhuivat Dagens Nyheter -lehdessä "kulttuuriprofiilin" seksuaalisesta häirinnästä – Ruotsin akatemiaa ravistellut skandaali oikeuskäsittelyssä

Ruotsin akatemiaa ravistellut skandaali päätyy tänään pieneltä osin tuomioistuimen käsittelyyn. Akatemiasta sittemmin eronneen jäsenen aviomies on syytteessä kahdesta vuonna 2011 tehdystä raiskauksesta. Uhri oli molemmilla kerroilla sama henkilö.

Vyyhti alkoi purkautua viime vuoden marraskuussa, kun useat naiset kertoivat Dagens Nyheter -lehdessä joutuneensa niin kutsutun "kulttuuriprofiilin" seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Kohu johti lukuisiin eroihin akatemiasta sekä siihen, ettei akatemia valitse tänä vuonna kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajaa.

Sittemmin on paljastunut, että kyseessä on Jean-Claude Arnault – akatemiasta eronneen Katarina Frostensonin aviomies. Arnault on kiistänyt kaikki syytteet.

Kirjallisuuden vuoden 2018 Nobel-palkintoa ei peruttu kokonaan, vaan se myöntäminen lykättiin ensi vuoteen. Vuonna 2019 jaetaan siis kaksi kirjallisuuspalkintoa yhdellä kertaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.