Tietoturvayhtiö WithSecure aloittaa muutosneuvottelut – 140 voi menettää työnsä

Tietoturvayhtiö WithSecure aloittaa muutosneuvottelut Suomessa ja vastaavat neuvottelut muissa maissa. Tavoitteena on yhtiön kannattavuuden parantaminen ja päivitetyn strategian mukaisen kulurakenteen saavuttaminen.

Muutosneuvottelut voivat johtaa maailmanlaajuisesti 140 tehtävän vähennykseen. Suomessa vähennystarve on arviolta 47 tehtävää. Yhtiö tavoittelee noin 20 miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä.

Suomessa muutosneuvottelut alkavat torstaina, yhtiö kertoo. Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen joulukuun puoliväliin mennessä.

WithSecure syntyi vuonna 2022, kun tietoturvayhtiö F-Secure jakautui kahteen erilliseen yhtiöön. WithSecure keskittyy yritysten tietoturvaan, F-Secure puolestaan kuluttajatietoturvaan.

WithSecurella on maailmanlaajuisesti noin 1  140 työntekijää.

WithSecure kertoo, että sen hallitus on hyväksynyt yhtiön päivitetyn strategian. WithSecuren tavoitteena on tulla niin sanotulla SaaS-mallilla eli ohjelmisto palveluna -mallilla toimivaksi keskisuurten yhtiöiden tietoturvatoimittajaksi. Samalla WithSecure harkitsee luopumista suuryrityksille suunnatuista liiketoiminnoista kokonaan tai osittain.

–  Keskisuuret yritykset ovat talouden kasvun moottori. Tietoturvauhkien kehittyessä nopeasti ja hyökkäysten ammattimaistuessa erityisesti pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on vaikeuksia hallinnoida tietoturvauhkia, sanoo WithSecuren toimitusjohtaja Juhani Hintikka tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat