Mainos

Tietokoneita kirjastoihin ja kapakoihin

Tietotekniikan käytön edistämiseksi aiotaan Ylä-Karjalassa aloittaa mittava kaksivuotinen projekti. Ensi vuonna käynnistettäväksi suunnitellussa hankkeessa sijoitetaan noin 30 tietokonetta ihmisten suosimiin paikkoihin ja opetetaan heitä käyttämään niitä.

-Projektin tavoitteena on estää ihmisiä syrjäytymästä tietoyhteiskunnasta, Nurmeksen oppimiskeskuksen rehtori Seppo Laaninen sanoo. Hänen mukaansa tietokoneita sijoitetaan kapakoista kirjastoihin sekä päiväkodeista vanhainkoteihin.

Tietokoneet ovat yhteydessä oppimiskeskuksen tietokoneen kautta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän tietoverkkoon ja sitä kautta internetiin. Etäpäätteiden lisäksi projekti hankkii noin 30 puhelinyhteyttä kodeissa jo oleviin tietokoneisiin.

Suunnitelmien mukaan suurimman osan hankkeen yli kuuden miljoonan markan menoista maksaa Sitra, joka päättää lopullisesti projektiin osallistumisesta tammikuussa. Sitran ja koulutuskuntayhtymän lisäksi hankkeessa ovat mukana Nurmeksen kaupunki sekä Juuan ja Valtimon kunnat.

-Haluamme, että Ylä-Karjalasta tulee alueellinen tietoyhteiskunnan laboratorio, josta koko Suomi voi ottaa oppia, Sitran tutkimusjohtaja Antti Hautamäki tähdentää. Hänen mukaansa hanke on laajuudessaan ja monipuolisuudessaan ainutlaatuinen koko maassa.

Meneillään on koko maan tietoyhteiskuntastrategian uusiminen. Oppiva Ylä-Karjala -hankkeen tavoitteena on luoda malli, kuinka tietotekniikka palveluineen saadaan lähelle tavallista ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.